Pratite nas

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Ovo je vrlo neobično ponašanje Srbije

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u subotu kako nema saznanja da bi osoba, koja je uhićena u Srbiji bila povezana s nekom od hrvatskih službi, te je ocijenila da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vijest u srbijanskim medijima, a potom i srbijanskog Tužiteljstva o tom slučaju.

“Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhićena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije.

Treba doista sniziti tenzije, jer ukoliko bi bila riječ o nekome tko je povezan s našim obavještajnim sustavom, onda se to iskomunicira prije svega preko diplomatskih i relevantnih službi, a ovo objavljivanje mi je u najbolju ruku vrlo neobično”, izjavila je novinarima hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u mjestu Lukeži, na Grobinšćini, na okupljanju i druženju s hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

“Nadam se da ćemo nakon završetka naše kampanje i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sjesti za stol i malo raspraviti o tim aspektima; jer doista moramo živjeti jedni uz druge i u konačnici podvući crtu i riješiti pitanja koja su ostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku, dakle i pitanja nestalih i pitanja optužnica, da ljudi mogu mirno živjeti i da nastojimo graditi budućnost”, naglasila je.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u subotu se susrela s hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima na sedmom okupljanju i druženju branitelja i njihovih obitelji u Lukežima u Općini Jelenje.

Novinarima je izjavila da joj je jako drago biti na rodnoj Grobnišćini i susresti se s dragovoljcima Domovinskog rata.

“Ovdje se nisu vodile neposredne ratne operacije, niti je ovo područje bilo ugroženo vojno, ali Grobničani su stali na branik domovine zajedno sa svima, posebno u Lici, ali i na mnogim drugim ratištima,” kazala je Grabar Kitarović, koja je također rođena na Grobinštini.

Na druženju s braniteljima bio je i ministar branitelja Tomo Medved. Nije želio komentirati slučaj uhićenja u Beogradu, kazavši da nema dovoljno spoznaja o tome.

“Koliko mi je poznato, ne radi se o hrvatskom branitelju i nemam dovoljno saznanja što se događa na teritoriju Srbije, jedino mi je poznato da se radi o osobi koja ima državljanstvo i Hrvatske i Srbije,” rekao je ministar Medved.

Ministar Medved: Jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima spreman za javnu raspravu

Na upit o današnjem druženju s braniteljima, rekao je da ga raduje što je s braniteljima, njihovih obiteljima, obiteljima poginulih branitelja, ratnim vojnim invalidima i drugima, da im je došao zahvaliti, pozdraviti i ohrabriti ih te zamoliti za zajednički napor u svim aktivnostima koje se provode u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Naglasio je da u Ministarstvu imaju jasnu viziju, znaju što treba učiniti.

“Normativni dokumenti na kojima smo u posljednjih pet mjeseci radili zajedno s udrugama iz Domovinskog rata su pri kraju, prije izbora će jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima biti spreman za javnu raspravu. Pet mjeseci smo intenzivno radili, Ministarstvo s udrugama, istaknutim pojedincima, stručnim osobama, i spremni smo ponuditi hrvatskom društvu normativne dokumente koji će stvoriti pretpostavku da se hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata vrednuju na odgovarajući način, a s druge strane da se urede i sva statusna i materijalna pitanja, za razliku od dosadašnjih rješenja gdje su sva prava bila disperzirana u preko 250 normativnih dokumenata, da se ujedine u jedan dostupan, jasan i provediv dokument”, izjavio je novinarima ministar branitelja Medved.

Prije susreta s braniteljima na Grobinštini, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na svečanom primanju u kastavskoj Gradskoj vijećnici čestitala Ženskoj klapi Kastav, koja je u srpnju ove godine, pod vodstvom maestra Saše Matovine, u ruskom gradu Sočiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji folklora na 9. Svjetskoj zborskoj olimpijadi.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari