Kolinda Grabar Kitarović: Ovo neprestano izlaženje kostura iz ormara dovodi do erozije povjerenja građana u institucije

7

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je tvrtku Ericsson Nikola Tesla gdje je komentirala aferu “Dnevnice”.

“Ono na što apeliram je da državne institucije rade svoj posao. Ovo neprestano izlaženje kostura iz ormara dovodi do erozije povjerenja građana u institucije i ovo pokazuje da bi DORH trebao raditi istrage o onome što se događa danas, a ne o stvarima koje su se događale prije”, kratko je komentirala predsjednica.

Kazala je da bi da isto dogodi u njenom uredu, sve prijavila i pozvala DORH da istraži.

Aferu je ranije komentirao i predsjednik Sabora Božo Petrov.

> PETERNEL: Kakva je to država u kojoj Saucha smije provoditi privatnu istragu u Uredu Predsjednika Vlade

facebook komentari

 • EMINƎM

  draga kolinda ja ti ne vjerujem ni u državu a kamo li u neke ljude koji sjede danas na istom mjestu kako su sjedili i za vrijeme TITA,
  JASNO DRUGARICE K !

 • Liliane Sahic-pericic

  Samo prazne rijeći i predstava za napaćeni puk! A šakom od stol?

 • Sharp Shooter

  Moraš raditi jasnu distinkciju između države i vlasti. Država je nacionalni okvir za koji smo se teško i krvavo izborili, državu Hrvatsku napadaju poznati neprijatelji; velikosrbi, orjunaši i sva anacionalna gamad. Vlast je loša od 2000. i treba napadati lošu vlast, oni su smjenjivi, oni ne traju dugo. A RH je tu, nadam se zauvjek i njeno postojanje domoljubi ne dovode u pitanje.
  Btw, kakvo povjerenje građana u institucije spominje predsjednica? Neka joj netko objasni da Hrvati nikada nisu ni vjerovali niti će odjednom početi vjerovati nelustriranim institucijama. To vrijedi i za Sabor, pravosuđe i sve što ne radi na dobrobit RH.

 • Sharp Shooter

  Stol je stakleni pa se boji..

 • EMINƎM

  Brine me što je lustrcija tema za trgovnje, zbog toga je KGK trebal zauzeti čvrst stav o čišćenju DOMA !
  Inače će nam sav trud otići zalud.

 • Sharp Shooter

  Slažem se, a neprovođenje lustracije zamjeram i prvom predsjedniku jer je naivno vjerovao u pomirbu. Zato od njegove smrti traju napadi na hrvatski narod i RH. Ponašanje KGK mi je nejasno, malo pokaznog domoljublja a tamo daje potpis Pusićki kada se kandidirala za UN. Sve je to jadno..

 • EMINƎM

  Baš iz tog razloga nam se i dešavaju gafovi u odabiru ljudi na vodećim ključnim mjestima Uprave. Bez lustracije nema Kroacije !