Connect with us

Reagiranja

Kolinda Grabar-Kitarović: Nisam umiješana u lokalne izbore

Objavljeno

-

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da ni ona ni njezin ured ni na koji način nisu umiješani u lokalne izbore te demantirala pisanje tjednika “Nacional” da je uvučena u bitku za ‘projekt Esih’.

U izjavi novinarima po završetku sastanka s češkim predsjednikom Milošom Zemanom, Grabar-Kitarović je na Pantovčaku izjavila da, iako inače nema taj običaj, mora demantirati netočne napise u medijima jer da je stabilnost države, kako u predizborno, tako i postizborno vrijeme, iznimno bitna.

Veći dio izbornog razdoblja izvan države

Moram najodlučnije kazati da apsolutno ni ja niti moj ured, nismo niti ćemo, izravno ili neizravno, biti umiješani u sljedeće lokalne izbore, rekla je predsjednica. Jedino će izaći na glasovanje, a u razdoblju lokalnih izbora, najavila je, veći dio vremena provest će izvan države i koncentrirati se na vanjskopolitičke aktivnosti.

Tjednik “Nacional” u članku pod naslovom “Kako je Predsjednica uvučena u bitku za ‘projekt Esih'” tvrdi da iza kandidature za zagrebačku gradonačelnicu neovisne saborske zastupnice i članice Kluba zastupnika HDZ-a Brune Esih stoji grupacija kojoj je cilj oslabiti poziciju premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, time posredno destabilizirati Vladu HDZ-a i Mosta, ali i odnose premijera i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, čiji savjetnik Mate Radeljić podržava i potajno sudjeluje u kampanji Brune Esih.

Bruna Esih: Zagrebu će se bez promjene dogoditi isto što i – Agrokoru

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari