Connect with us

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović o krizi: Ne trebamo brza rješenja

Objavljeno

on

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na Danu poduzetnika gdje se osvrnula na aktualnu političku situaciju.

[ad id=”93788″]

Uzvanicima se obratila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović…

Teško je nesložiti se s jednim dijelom ovih primjedaba. Nismo tamo gdje bismo trebali biti. Činjenica je kako smo ušli u razdoblje pozitivnih trendova, ali je i činjenica kako je tu manje riječ o sistemskim politikama – rekla je Kolinda Grabar Kitarović. Podignimo se na razinu najrazvijenijih u Europi – kazala je.

Osvrnula je se i o reformama.

U definiranju reformi potrebna nam je sabranost, usredotočenost i sustavnost, te odustajanje od politizacije, od traženja brzih rješenja za dobivanje političkih bodova, odustajanje od destrukcije dobrih projekata zbog stranačkih interesa. Potrebno nam je političko zajedništvo.

Smatram da je plan reformi ove Vlade nedovoljno ambiciozan.

O demografiju i emigraciji.

O tome se predugo govori, a bez konkretnih mjera. Prijedlog o 1000 eura je hvalevrijedan, ali ako majku i oca ne čeka posao, oni će otići.

Osvrnula se i na kurikularnu reformu rekavši kako će nedostatak razvijenog gospodarstva onemogućiti zapošljavanje mladih koji se školuju u boljem obrazovnom sustavu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari