Connect with us

Vijesti

Kolinda Grabar Kitarović o odluci VONS-a: Vodili smo računa o nacionalnim interesima

Objavljeno

-

Nakon duge i iscrpne rasprave o sve četiri ponude, prihvatili smo prijedlog Povjerenstva o najpovoljnijoj ponudi za nabavu borbenih aviona od Izraela. Odluka je donesena jednoglasno, razmotrili smo sve elemente, od financijskih aspekata do potreba Hrvatske. Vodili smo računa o nacionalnim interesima, našim potrebama, mogućnostima i razvoju Hrvatske, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako se slaže s predsjednicom. Zahvalio se stručnom timu Ministarstva obrane koji je proveo cijeli postupak javne nabave.

– Vrlo smo detaljno analizirali sve aspekte ponuda, i tehničke i stručne i financijske i strateške i smatram da je ovaj odabir plod jedne odgovorne procedure uz punu svijest da je ovo dugoročna odluka za jačanje hrvatskih obrambenih snaga i stvaranje novih sposobnosti hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Mislim da će Vlad ana temelju ovih preporuka Vijeća za obranu nastaviti proceduru i donijeti konačnu odluku, dodao je.

Premijer je naglasio da će se zbog velikog interesa javnosti organizirat prezentacija za medije i javnost kako bi se objasnilo zašto je odabrana povoljnija ponuda.

– Ispitali smo sve detalje i smatramo da donosimo odgovornu odluku koja će na više od 30 godina osigurati sposobnost hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon preporuke Vijeća, Vlada mora donijeti službenu odluku i potpisati ugovor s ponuditeljem. Konačnu odluku o kupnji zrakoplova donijet će Vlada na jednoj od idućih sjednica.

Sjednica VONS-a: Kupujemo izraelske borbene zrakoplove

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas