Connect with us

Gospodarstvo

Kolinda Grabar Kitarović otvorila radove u Gaženici

Objavljeno

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti otvaranja radova na izgradnji zgrade putničkog terminala Nove luke Zadar, te u svom obraćanju istaknula kako je ovaj razvojni projekt od velike važnosti ne samo za Zadar i Zadarsku županiju, već i cijelu Republiku Hrvatsku.

Isto tako, Predsjednica je kazala kako je razvoj luke Gaženica rasteretio centar Zadra, omogućio njegovu ekološku i kulturnu zaštitu te postavio temelje za sve veći broj dolazaka trajekata i kruzera kojih je ove godine 70 posto više nego prošle godine.

„Vjerujem u hrvatski turizam i mislim da će broj tih brodova biti još i veći, posebno kad se ispune logistički uvjeti“, kazala je Predsjednica.

Nadalje, istaknula je kako razvoj Gaženice i izgradnja ovog terminala ne znači samo razvoj turizma, nego i otvaranje novih radnih mjesta budući da su kružna putovanja osim za turističke vezana i za mnoge druge djelatnosti.

„Vjerujem da će danas ovaj kamen temeljac značiti ne samo početak izgradnje ovog projekta nego da će dati zamaha i drugim projektima u razvoju Zadra i Zadarske županije“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te dodala kako Zadar više neće biti samo na pola puta između Dubrovnika i Venecije, nego će imati luku koja će imati sve veći značaj i na uspravnici između Baltika i Jadrana, odnosno u području između triju mora kojemu prirodno pripadamo.

U nastavku posjeta Zadarskoj županiji, Predsjednica je posjetila tvrtke u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku.

gazenica zadar

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR