Connect with us

Hrvatska

Kolinda Grabar-Kitarović, Pahor i Van der Bellen u Šibeniku

Published

on

Foto: Hina

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, slovenski šef države Borut Pahor i austrijski Alexander Van der Bellen u srijedu su stigli u Šibenik gdje će održati šesti trilateralni susret čelnika triju država.

Prvi susret predsjednika Hrvatske, Austrije i Slovenije održan je u ožujku 2014. u Beču, kada su Borut Pahor i Heinz Fischer razgovarali s tadašnjim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem.

Uslijedili su godišnji sastanci u Logarskoj dolini, Varaždinu, Salzburgu i Goriškim brdima, a za ovogodišnji susret odabran je Šibenik.

Grabar-Kitarović, Pahor i Van der Bellen su se prvotno trebali sastati u svibnju, no taj je skup otkazan zbog pada austrijske koalicijske vlade, nakon korupcijskog skandala čelnika krajnje desne Slobodarske stranke Heinz-Christiana Strachea.

Troje predsjednika u srijedu je stiglo na tvrđavu Barone, izgrađenu u 17. stoljeću na brdu visokom 90 metara koje je služilo za obranu od Osmanskog Carstva.

Nakon obilaska tvrđave, predsjednici će održati zajednički sastanak, a potom se, oko podneva, očekuju izjave za medije.

Grabar-Kitarović, Pahor i van der Bellen će susret završiti posjetom Etnolandu Dalmati u Pakovom Selu gdje će obići etnografsku zbirku i muzej. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari