Pratite nas

Događaji

Kolinda Grabar Kitarović predala DIP-u 328.683 potpisa

Objavljeno

na

Mislim da ćete se iznenaditi kada vidite broj potpisa za kandidaturu – rekla je u jutros u Intervju tjedna Hrvatskog radija HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. I doista, HDZ je u Državno izborno povjerenstvo dostavio 328.683 potpisa potpore! Grabar-Kitarović tako je nadmašila Ivu Josipovića koji je u DIP dostavio 203.875 potpisa. HDZ-ovoj kanidatkinji Kolindi Grabar Kitarović potpise je u DIP nosio predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

– Skupili smo više potpisa nego ijedan kandidat u povijesti otkada se skupljaju potpisi za kandidaturu. Očekuje nas kampanja za bolju Hrvatsku, za modernu, samosvjesnu, domoljubnu i snažnu Hrvatsku. Kako smo dobili ovako veliku potporu od naroda u ovim potpisima, očekujem izbornu pobjedu – rekla je Kolinda Grabar Kitarović nakon što je predstavnicima DIP predala kutije s potpisima.

Rekla je kako će voditi kampanju u kojoj će građanima objasniti što je život u boljoj Hrvatskoj, što je gospodarski rast, socijalna stabilnost, vladavina prava, nacionalna sigurnost i obrana i međunarodni ugled Hrvatske.” A kakvu će kampanju imati protukandidati, to ćemo tek vidjeti”, dodala je.

 Viđeni su ljudi iz vrha HDZ-a – politički tajnik stranke Tomislav Čuljak, potpredsjenik Sabora Željko Renier, Milijan Brkić, predsjednici kolacijskih stranaka, Branko Hrg (HSS), glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić…

Još jutros dok je gostovala u intervjuu tjedna Hrvatskog radija , HDZ-ova predsjednička kandidatkinja naglasila je kako se “mora paziti kamo ide svaka kuna jer gospodarsko stanje u Hrvatskoj je takvo da si ne možemo priuštiti trošenje previše novca”, rekla je na pitanje koliko novca će potrošiti u kampanji.

Spremna je zatražiti prijevremene izbore

Naglasila je da je Josipović njezin politički protivnik, ali da joj je stvarni protivnik teško gospodarsko stanje u državi.

– Građanima nudim zaokret u pet točaka koje sam predstavila – rekla je Grabar Kitarović. Najavila je da bi, u slučaju da postane predsjednica, pokušaja uspostaviti suradnju s Milanovićem, a sazvat će i izvanrednu sjednicu Vlade. – Ako se pokaže da s ovom ekipom ne može dalje, tražit će od njih da svoje mjesto nekom tko zna i može – rekla je Grabar Kitarović i dodala da je u obrani interesa građana spremna zatražiti i prijevremene izbore.

– Onaj tko misli da je fikus, neka sjedi doma – kazala je Grabar Kitarović te dodala da ne misli da predsjednik nema dovoljno ovlasti.

“Treba uvesti reda na HRT-u”

Grabar Kitarović je komentirala i izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Dujomira Marasovića da će, kada dođu na vlast, sve pomesti sa HRT-a.

– HRT je javna televizija koja mora raditi u interesu javnosti i objektivno prenositi informacije. Marasović ima pravo na svoje mišljenje i ima ga pravo izreći. Mislim da je raspon mišljenja dopustiv, ali predsjednik mora biti arbitar u svemu tome – rekla je Grabar Kitarović te dodala da “treba uvesti reda na HRT-u” i da se “kao predsjednica neće miješati u uredničku politiku HRT-a”.

– Diplomacija će biti u funkciji gospodarstva. Mora otvarati vrata našim poduzetnicima i izvoznicima, ali i stranim investitorima koji dolaze u Hrvatsku – rekla je Grabar Kitarović. – Veselim se sučeljavanjima. Spremna sam. Želim da suočimo programe, a u sučeljavanjima neću ići protiv kandidata osobno – zaključila je Grabar Kitarović.

VečernjiList/KolindaFB

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Objavljeno

na

Objavio

U subotu, 18. studenog 2017., u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, održana je videokonferencija u okviru pilot projekta Korijeni kojim se ostvarila suradnja osnovnih škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prve osnovne škole Široki Brijeg i Hrvatske škole Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatske škole pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Tijekom videokonferencije djeca iz Chicaga su pokazala što znaju o domovini i otpjevala pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku, maleni Vukovarci održali su zanimljivo predavanje. Svojim vršnjacima pričali su o Gradu heroju, o mjestu kojem se svatko od nas nakloni i zahvali na žrtvi. Iz Širokog Brijega naglasili su da je najvažnije zajedništvo našeg naroda, ma gdje bili, jer nas veže jedna ljubav prema istoj domovini Hrvatskoj.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, tom je prigodom poručio kako je projekt Korijeni usmjeren na izgradnju i jačanje zajedništva hrvatskog naroda, svijesti da smo jedan – nedjeljiv narod ma gdje živjeli te je prvenstveno usmjeren na djecu i mlade koji su budućnost Hrvatske „ Draga djeco iz Vukovara, Širokog Brijega i Chicaga stvorite nova prijateljstva utemeljena na činjenici da ste Hrvati, da dijelite jedan jezik jednu povijest, jednu kulturu i jednu budućnost. A svaki vaš uspjeh je hrvatski uspjeh, dogodio se on u Vukovaru, u Chicagu ili u Širokom Brijegu.

Svi ga zajedno iščekujemo i svi ćemo ga zajedno slaviti, a Vaša hrvatska država se s Vama i danas već ponosi“.

Cilj projekta Korijeni, između ostalog je, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Republike Hrvatske, BiH i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, radi jačanja svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanja njegovog zajedništva, ali i  svladavanja komunikacijskih barijera između Hrvata u Republike Hrvatske i izvan nje, poglavito među najmlađim generacijama.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari