Connect with us

Naši u svijetu

Kolinda Grabar-Kitarović prva predsjednica koja je posjetila kanadske Hrvate nakon Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Na kraju radnog posjeta Kanadi predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovala je na dobrotvornoj večeri kanadskih Hrvata za obnovu vukovarskog vodotornja na kojoj je prikupljeno više od 140.000 dolara.

Predsjednica Grabar-Kitarović prva je predsjednica koja je posjetila kanadske Hrvate nakon Franje Tuđmana prije dvadeset i pet godina.

Ispred tisuću uzvanika podsjetila je na zajedništvo koje su domovinska i iseljena Hrvatska pokazale tijekom Domovinskog rata te poručila kako žrtva Vukovara nije bila uzaludna.

Okupljenim kanadskim Hrvatima Predsjednica je govorila o budućnosti Hrvatske.

„Želim razvijenu i prosperitetnu državu koja vraća svoje mlade i koja postaje doista jedna od najrazvijenijih država na svijetu.

Znam da to nije lako postići, ali apsolutno nema razloga zašto to ne bi bilo tako. Pogotovo uz pomoć vas iseljenika koji možete pridonijeti svojim znanjem i iskustvom da doista zajedno promijenimo stvari u Hrvatskoj“, kazala je Predsjednica.

„Ovo je doista vrhunac ovog putovanja. Nisam mogla zamisliti da će biti bolje nego što jest. Vidite ovdje otprilike oko tisuću ljudi koji su došli iskazati potporu Vukovaru, dati novac za vodotoranj, ali prije svega izraziti potporu zajedništvu, zajedništvu Hrvatske i zajedništvu između domovinske i iseljene Hrvatske“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović nakon dobrotvorne večere.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari