Pratite nas

Naši u svijetu

Kolinda Grabar-Kitarović s hrvatskim iseljenicima na misi u Chicagu

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović započela je 2016. radnim posjetom SAD-u. Sastala se s hrvatskim iseljenicima i bila na misi u Crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Chicagu.

U ponedjeljak putuje u Minneapolis u saveznu državu Minnesotu. Posjetit će Nacionalnu gardu te savezne države u povodu obilježavanja 20 godina uspješne suradnje Hrvatske i Minnesote kroz “State Partnership Program”.

[ad id=”93788″]

U okviru posjeta održat će se mnoge zajedničke vježbe hrvatske vojske i Nacionalne grade Minnesote. Predsjednicu će primiti i guverner Minnesote Mark Dayton. Ona će u utorak sudjelovati na manifestaciji posvećenoj ženama vojnim vođama. Tema je Stasati kao žena vođa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Naši u svijetu

Stipe Miočić: Volim te, Hrvatsko, vi ste svi ratnici! Ostanite jaki

Objavljeno

na

Objavio

Iako tisućama kilometrima dalje, slike posljedica koje je iza sebe ostavio potres pogodile su i našeg ‘Amerikanca’, svjetskog teškaškog prvaka, koji se uvijek i svugdje diči hrvatskim korijenima

Mojoj obitelji, prijateljima, fanovima i svima koji su pogođeni ovim strašnim potresom u Zagrebu..

Tako sam slomljen zbog ove vijesti u ovom već zastrašujućem i teškom vremenu…

Samo znajte da je moje srce tamo sa svima vama. Vratit ćemo se iz ovoga jači nego prije. Volim te Hrvatska, svi ste vi ratnici! 🇭🇷 Ostanite snažni

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Naši u svijetu

Odgađaju se Pete hrvatske svjetske igre

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski svjetski kongres donio je odluku da se odgodi održavanje Petih Hrvatskih svjetskih igara, čiji je termin održavanja bio predviđen od 21. do 25. srpnja ove godine u Zagrebu.

Ovakva odluka donesena je nakon niza razgovora s relevantnim čimbenicima, a glavni razlog odgađanja jeste pandemija koronavirusa, koja hara cijelim svijetom, pa tako i Hrvatskom.

Tako će se Pete Hrvatske svjetske igre održati 2022. godine, a prema informaciji objavljenoj na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske radni odbor za igre i cjelokupni program ostaju nepromijenjeni.

A.P.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari