Connect with us

Iz Svijeta

Kolinda Grabar Kitarović sastala se s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom u Münchenu

Objavljeno

-

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s američkim potpredsjednikom Mikeom Penceom u Münchenu.

“Srela sam američkog potpredsjednika Pencea. Drago mi je da dijelimo entuzijazam oko rada za dobrobit naših zemalja i snažne veze između Hrvatske i SAD-a”, napisala je predsjednica na Twitteru.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s ruskim veleposlanikom pri NATO-u Aleksandrom Gruškom, Mikeom Penceom te Borutom Pahorom u Münchenu tijekom održavanja sigurnosne konferencije.

Slovenski predsjednik Borut Pahor izjavio je u petak da je na rubu muenchenske konferencije o sigurosti s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović razgovarao o mogućem skorom susretu.

“Osobno vjerujem u suradnju i u vrijeme kad se zbog pojedinih problema smanji međusobno povjerenje”, kazao je Pahor za Slovensku tiskovnu agenciju STA, dodavši kako vjeruje da će se sa hrvatskom predsjednicom uskoro sastati na razgovorima.

Pahor je kazao da je tijekom konferencije u Münchenu sa sugovornicima isticao prozapadnu orijentaciju Slovenije u okviru Europske unije i NATO-a i da je to identitet kojega se Slovenija mora držati.

Slovenski je predsjednik prošlog tjedna u Moskvi razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, u misiji koju su mediji u Sloveniji označili kao pokušaj posredovanja između Rusije i Europske unije oko ukrajinske krize i gospodarskih sankcija Zapada koje su uslijedile nakon ruskog pripojenja Krima.

Pahorov ured objavio je da se on u Münchenu tijekom konferencije sastao i s potpredsjednikom Europske komisije Fransom Timmermansom, te poljskim predsjednikom Andrzejem Dudom s kojim je razgovarao o odnosima EU-a i Rusije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari