Connect with us

Pregled

Kolinda Grabar Kitarović: Treba se pripremiti za najgori mogući scenarij

Objavljeno

on

Najavu postroženih kontrola schengenskog prostora komentirala je i Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike, rekavši da je to i očekivala jer je sve vodilo ka tome, od privremene suspenzije Schengena, pa do njegove restrikcije.

“Nadam se da to u konačnici neće dovesti do erozije jedne od temeljnih sloboda u EU, a to je sloboda kretanja ljudi. Moramo se pripremiti za to, pregledati scenarije.

Uvijek se volim pripremiti za najgori mogući scenarij, dakle pripremiti se za ljeto da ne bi bilo gužvi, da nam turisti ne čekaju u kolonama na granici prema Hrvatskoj”, rekla je Grabar-Kitarović, prenosi dnevnik.hr

Predsjednica smatra da će u početku vjerojatno biti malo problema, ali se nada da će se Hrvatska brzo prilagoditi.

“Ipak treba voditi računa da državljani EU podliježu nekim provjerama, da smo svi mi registrirani u policiji i da bi ipak ta fluktuacija trebala ići brže i zbog biometrijskih putovnica koje mogu odmah očitati sve moguće podatke o nositelju putovnice.

Tako da vjerujem da će kontrole biti ipak strože prema državljanima onih država koje nisu članice Europske unije”, rekla je Grabar-Kitarović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR