Connect with us

Gospodarstvo

Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će Vladi dati svoje gospodarske smjernice

Objavljeno

-

Na Pantovčaku su spremne preporuke Vladi. Predsjednica ih u srijedu predstavlja javnosti, a ima ih sedam. Detalje javno ne otkrivaju.

Nakon dvije godine mandata predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će prvi put Vladi dati svoje gospodarske smjernice. Izradio ih je njezin gospodarski savjet. Premijer kaže – sugestije su dobrodošle, ali Vlada ima svoj program.

Na Pantovčaku su spremne preporuke Vladi. Predsjednica ih u srijedu predstavlja javnosti, a kako doznaje dnevnik.hr, ima ih sedam. Detalje javno ne otkrivaju. Ali, iz Udruge poslodavaca, koja je sudjelovala u radu predsjedničinog Vijeća za gospodarska pitanja, kažu: smjernice su dobre i zagovaramo ih dugo.

“One će na neki način biti kontinuitet svih onih preporuka da se pokrenu promjene, da se uredimo kao država, i najvažnije što će biti u preporukama – da se krene s implementacijom”, kazao je Davor Majetić iz Hrvatske udruge poslodavaca.

U vijeću je 14 članova. Na smjernicama su radili godinu i pol, a premijer Andrej Plenković s prijedlozima je već upoznat. “Vlada ima svoj program, ali u svakom slučaju – dobrodošle su one sugestije koje mogu pridonijeti gospodarskom rastu, stabilnosti javnih financija”, kazao je on.

Predsjednica je promijenila tri Vlade, u kampanji je obećavala Hrvatsku učiniti jednom od najbogatijih zemalja Europe i svijeta. “Neću se libiti ni lupiti šakom o stol i predsjedniku Vlade, niti prozvati na odgovornost bilo kojeg ministra”, kazala je Grabar-Kitarović u studenome 2014. godine. Zbog loše gospodarske slike, koja se u međuvremenu popravila, najavljivala je i sazivanje sjednice Vlade.

“Mi se nadamo i vjerujemo da će ova Vlada napokon te promjene i pokrenuti”, ističe Majetić. Na Pantovčaku očekuju da sedam preporuka ne ostanu – kao i mnogo puta dosad – tek mrtvo slovo na papiru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas