Connect with us

Događaji

Kolinda Grabar Kitarović: Stajalište Hrvatske je jasno, arbitražni proces je nepovratno kompromitiran

Objavljeno

-

Stajalište Hrvatske je jasno, arbitražni proces je nepovratno kompromitiran i takvo rješenje ne može biti kredibilno zbog svega što se događalo u tom procesu – kazala je danas na Bleduhrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pišu Ljubljanske novice.

[ad id=”68099″]

Predsjednica je novinarima dodala da se u nedjelju u Alpbachu sa slovenskim predsjednikomBorutom Pahorom “složila da se ne slažu”. – No, zbog toga neće biti problema među državama. To pitanje će se riješiti. Sada svima želimo pokazati da Hrvatska i Slovenija ostaju prijateljske susjedne države – kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Tusk se nada da proces nije mrtav

Na Bledu, gdje hrvatska predsjednica sudjeluje u Strateškom forumu, predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je o arbitraži razgovarao sa slovenskim premijerom Mirom Cerarom. Prema pisanju Ljubljanskih novica, Tusk je izrazio žaljenje što je Hrvatska odlučila prekinuti arbitražu o granici sa Slovenijom, ali i nadu da proces još nije mrtav.

Cerar je kazao da je s Tuskom o arbitraži razgovarao neslužbeno u nedjelju na Bledu te ga je upoznao sa slovenskim stajalištem.

“Ovo je tek početak problema”

Jedna od glavnih tema dvodnevnog međunarodnog skupa na Bledu je i izbjeglička kriza. – Ovo je tek početak problema s kojima će se Europa suočavati. Moramo razgovarati kako riješiti korijenske uzroke, zašto su ti ljudi prisiljeni napustiti svoje domove s prostora sjeverne Afrike i Bliskog istoka – kazala je novinarima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari