Connect with us

BiH

Kolinda Grabar-Kitarović stigla u Mostar

Objavljeno

-

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastaje se u Mostaru sa članovima Predsjedništva BiH te srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

U Mostaru se u utorak održava trilateralni sastanak na kojem će sudjelovati predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović. Taj će sastanak trilaterale početi u 12 sati, dok će se nešto kasnije održati i prošireni na kojem će sudjelovati ministri vanjskih poslova triju zemalja.

Zbog dolaska predsjednika Srbije i Hrvatske, sigurnosne mjere podignute su na najviši nivo. Zanimljivo je da čak ni ugostiteljski objekti u blizini Ureda člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića u Mostaru ne rade i da će biti zatvoreni kako je vidljivo iz obavijesti na ulaznim vratima do 14 sati, piše Dnevni avaz.

Izmjene izbornog zakona BiH koje bi se trebale dogoditi do svibnja sigurno će biti jedna od ključnih tema sastanka.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić rekla je u ponedjeljak u Mostaru uoči sutrašnjeg trilateralnog susreta predsjednika Hrvatske, Srbije i BiH da europski put vodi pomirenju zemalja regije.

“Mislimo da je europski put pravi put i put pomirenja, izgradnja nove zajedničke i dobre budućnosti za sve tri zemlje. Ideja toga sastanka je da se vidi u kojem kontekstu možemo raditi na dobrobiti sve tri države”, rekla je šefica hrvatske diplomacije nakon razgovora s vodstvom Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Mostar u hotel Mepas, potvrđeno je za Večernji list BiH.

“Avaz” saznaje da se oko 11.30 očekuje dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nakon čega će uslijediti sastanak Grabar-Kitarović i Vučića s članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Predviđeno je da sastanak počne od 12 sati u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas