Connect with us

Magazin

Kolinda Grabar Kitarović, u svom filmu, kod Tončice Čeljuske

Objavljeno

on

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u emisiji „U svom filmu“ Tončice Čeljuske nastavlja seriju emisija s ekskluzivnim osobama i poznatim djelatnicima iz javnog života.

Takvim odabirom razveselila je svoje gledatelje u ovom blagdanskom ozračju.

Gošća posljednje ovogodišnje emisije »U svom filmu« urednice Tončice Čeljuske bila je bivša, ali i prva predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

To je njezin prvi televizijski razgovor koji je dala HRT nakon pomalo neočekivanog gubitka Pantovčaka. U posve novom kontekstu, lišena institucionalnih opterećenja, analizirala je godinu koju ostavlja iza sebe. Iskreno je govorila o tome na koji se način nosi s novim okolnostima, ali i što očekuje od članstva u Međunarodnom olimpijskom odboru.

U televizijskom razgovoru gledatelji su u 55 minuta doznali kako danas živi i što radi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon petogodišnjeg mandata na kultnom Pantovčaku i koji su izazovi pred njom. Razgovor je bio potpuno otvoren i iskren i vrlo neposredan, onako u silu potpuno rasterećene i racionalne osobe.

U emisiji je na trenutke bila vrlo emotivna, osobito kada je iskreno priznala i da je pred kraj predsjedničkog mandata imala zdravstvene probleme s kralježnicom koji su kulminirali tijekom predizborne kampanje, kada je zadnjim naporima pod terapijom podnosila ogromne bolove, a koji su na kraju doveli i do zahtjevne i rizične operacije vratne kralježnice.

Mediji donose, da se Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru prisjetila i svog odrastanja, školovanja i nekih ključnih trenutaka iz karijere, ali progovorila je i o predrasudama s kojima se kao žena nosi cijeli život. Koje su to vrijednosti kojima se u životu rukovodi i koliku je žrtvu podnijela za svoju profesionalnu karijeru ona, a koliku njezina obitelj – bile samo su neke od tema ovog razgovora, kako prenose mediji.

„ Bivša predsjednica bila je izuzetno dobro raspoložena i zanimljiva, podijelila je neke svoje nikad ispričane uspomene, no najviše od svega dojmio je njen pozitivan odnos prema onome što je radila, ali i onome što je očekuje. Ni u jednom trenutku nije ostavila dojam gorčine ili osobe koja za nečim žali, već naprotiv!“ Kaže Tončica Čeljuska, a slično komentiraju i ostali mediji.

Opći je dojam i percepcija u javnost, da za Kolindu Grabar Kitarović tek dolazi najbolje zrelo vrijeme pa će biti zanimljivo pratiti njenu karijeru i ubuduće, koja se možda još jednom susretne s politikom u Republici Hrvatskoj, domovini koju neizmjerno ljubi.

Kazimir Mikašek-Kazo

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari