Connect with us

Događaji

Kolinda Grabar-Kitarović: Zalagat ću se da Hrvatska nastavi investirati u BiH

Objavljeno

-

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, tijekom posjete središnjoj Bosni, kako će se nastaviti zalagati za članstvo BiH u Europskoj uniji (EU) i NATO-u, kao i za daljnje zbližavanje dviju zemalja u projektima koji su u interesu lokalne zajednice.

[ad id=”68099″]

Iznimno mi je drago vidjeti napredak ovog kraja. Bolnica u Novoj Biloj predstavlja poseban simbol, koji pamtimo iz drugih vremena, i drago mi je vidjeti da je to danas suvremena zdravstvena ustanova koju je izgradila Vlada Republike Hrvatske – izjavila je hrvatska predsjednica nakon posjete bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj kod Travnika.

Grabar Kitarović je naglasila kako se će zalagati da Vlada Republike Hrvatske i dalje ulaže u ove, ali i druge krajeve BiH, kako u gospodarstvo, tako i u socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu.

Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj Velimir Valjan podsjetio je na uvjete u kojima je tijekom proteklog rata radila bolnica u Novoj Biloj, koja je tada bila smještena u crkvi, te je naglasio da je ona simbol opstojnosti Hrvata u središnjoj Bosni.

Bolnica je, kako je rekao, izrasla u modernu ustanovu koja uskoro planira proširenje kapaciteta koji će omogućiti kvalitetniju zdravstvenu uslugu ali i zapošljavanje mladih zdravstvenih djelatnika, a time i zaustavljanje njihovog odlaska izvan BiH.

Posjeti bolnici u Novoj Biloj, prethodio je sastanka predsjednice Republike Hrvatske s gospodarstvenicima i političarima u Vitezu.

U okviru višednevne posjete BiH, predsjednica RH danas će boraviti u Banja Luci, a sutra u Jajcu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas