Pratite nas

Komentar

Kolinda iznenadila Josipovićev stožer, Josipović: “Njen program su fantazije”

Objavljeno

na

Insider portala Direktno.hr doznaje kako je Kolindino predstavljanje na Pantovčaku odgledano s velikom pozornošću, ali i blagom nervozom

Ima slike, nema tona, izjavio je to Ivo Josipović u lipnju pri prvom pojavljivanju Kolinde Grabar Kitarović kao kandidatkinje za predsjedničke izbore. No pitanje je bi li istu izjavu i ponovio, nakon što je odgledao Kolindin najnoviji nastup na službenom predstavljanju. A gledao je, kako direktno.hr doznaje iz pouzdanih izvora, u Uredu Predsjednika na Pantovčaku, okružen bliskim suradnicima, među kojima je i PR strateg Krešimir Macan. 

kolindaaPredstavljanje najjače Josipovićeve protukandidatkinje odgledano je, doznajemo, s velikom pozornošću, ali i blagom nervozom.

Sada je i najvećim skepticima prema snazi HDZ-ove kandidatkinje postalo jasno kako je u pitanju ozbiljan takmac. Kolinda je Josipovića i njegove savjetnike iznenadila izravnošću i sadržajnošću svog programa. Po završetku prijenosa Kolindinog predstavljanja, glavno pitanje među ekipom na Pantovčaku glasilo je: što ćemo sad?

Zamislile su ih, očigledno, Kolindine izjave kako Hrvatskoj ne trebaju novi temelji, ni novi ustav, ni takozvana druga republika.

”Inicijativa Ive Josipovića o novom ustavu samo je još jedna obmana, kao što je to bila i takozvana Nova Pravednost. Jednostavno prazna priča. Gospodina Josipovića pitam odakle mu hrabrost danas tražiti veće ovlasti kad nije koristio ni one koje ima po sadašnjem Ustavu”, rekla je Kolinda na predstavljanju.

A postavila je i pitanje o tome može li se navesti i jedan potez aktualnog predsjednika koji će se pamtiti nakon njegova mandata.

”Pamtit će se samo po tome da nikad kad je trebao, po doista bitnim pitanjima, nije imao stav.” (direktno.hr)

>>Kolinda Grabar Kitarović danas predstavila svoj program

IZ Belog Manastira stigla je reakcija predsjednika Ive Josipovića. On je izjavio kako je predizborni program ono što netko realno hoće i može učiniti, a da njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović nema program, već određenu fantaziju i nerealne ambicije.

Ona “ne može, ne zna i neće”, rekao je Josipović na traženje novinara da komentira program koji je u utorak predstavila predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović.

Ne može, rekao je, zato jer ono što je danas ispričala podrazumijeva ukidanje Vlade, Sabora i lokalne samouprave. Ona misli da bi sve to regulirala – i to kako? – udaranjem šake o stol, rekao je Josipović.

Ne zna jer su oni koji znaju otišli iz HDZ-a, kazao je te dodao da rečeno kako su taj program pisali neki stručnjaci iz Mostara, a usvojila ga je stranka. “Kakav je to neovisni predsjednik ili predsjednica, kojem jedna stranka daje program?”, pitao je Josipović.

Ocijenio je kako Grabar-Kitarović takav program nije ni sposobna ostvariti jer je riječ o potpuno nerealnim ambicijama. To zapravo i nije program, već određena fantazija, a glavna mu je odrednica “udri po predsjedniku”, rekao je Josipović.

Na novinarski upit da komentira tvrdnje Grabar-Kitarović da je najavio ustavne promjene s ciljem povećanja predsjedničkih ovlasti, a da nije koristio ni postojeće, Josipović je rekao da njegov prijedlog ustavnih promjena “ne predstavlja povećanje ovlasti, već određenu profilaciju i usklađivanje, ali sigurno ne i mijenjanje parlamentarnog sustava”. Smatra kako Grabar-Kitarović “govori o nekim stvarima, o kojima nije upoznata”.

Zamoljen da komentira današnji medijski napad glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića na njega predsjednik Josipović kazao je kako u HDZ-u “kolektivno vode kampanju”.

“Drago mi je da sam ga razveselio. Toliko sam ga razveselio da vidi i nekakve miševe, vjerovatno su bijeli“, poručio je Brkiću predsjednik Josipović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Luka Mišetić: Rat u Hrvatskoj prije 8.10.’91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”

Objavljeno

na

Objavio

Ugledni američki odvjetnik, Luka Mišetić, na društvenim je mrežama pojasnio zbog čega se oružani sukob u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob” a ne građanski rat, kako je to ocijenio Aleksandar Stanković.

-Rat u Republici Hrvatskoj prije 8.10.91 može se okarakterizirati kao “unutarnji oružani sukob”, ali to ne znači da je riječ o Građanskom Ratu(“GR”). Znanstvenici nemaju zajedničku definiciju GR. Npr, po Lieberovoj definiciji rat u RH nije bio GR jer se RH nije borila da preuzme kontrolu nad SFRJ – napisao je odvjetnik Luka Mišetić u komentaru na društvenim mrežama.

 

Nakon presude Ratku Mladiću, Mišetić se narugao i srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Objavivši status na Twitteru bez ikakvog komentara, uz fotografiju Aleksandra Vučića s natpisom ‘Sigurna kuća za Ratka Mladića’, Mišetić se referirao na ranije izjave današnjeg predsjednika Srbije, koji je javno zagovarao da Ratko Mladić treba dobiti bulevar u Beogradu.

Podsjetimo,  Aleksandar Vučić je kao glavni tajnik Srpske radikalne stranke (SRS) 26. svibnja 2007. godine zalijepio na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića”.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Plenković: Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju

Objavljeno

na

Objavio

‘Samo naivni mogu misliti da Hrvatska nije izložena hibridnom medijskom djelovanju’, izjavio je u petak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković uoči početka summita EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva.

“Pogledajte temu današnjeg sastanka, glavna tema sastanka Istočnog partnerstva je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate reference na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa”, rekao je Plenković, odgovarajući na novinarsko pitanje vodi li se u Hrvatskoj medijski rat.

Plenković je rekao da nije detaljno upoznat s medijskim prepucavanjem u vezi s izvješćem Sigurnosno-obavještajne agencije o mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti zbog stanja u Agrokoru, što je bio temelj za jučerašnju raspravu na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

“SOA podnosi izvješća o svim pitanjima koja se releventna za Hrvatsku, bilo da je riječ o sigurnosnom aspektu u doslovnom smislu, bilo s aspekata gospodarske i financijskeu ugroze. Stanje u Agrokoru početkom godine bilo je takvo da je zahtijevalo posebni zakon i posebni angažman. Prema tome, sve što se radi u ovom trenutku jest dugoročno restrukturiranje i održivost radnih mjesta, funkcioniranje kompanija, generiranje novih prihoda i naravno nagodba s vjerovnicima, to je ono što je najbitnije”, rekao je Plenković.

Na konstataciju da i Europska komisija navodi stanje u Agrokoru kao jedan od rizika za ekonomske prognoze, Plenković je rekao da su to bitno različite stvari.

“Ovo je bio sastanak Odbora sazvan na inicijativu oporbenih zastlupnika, gdje su htjeli malo držati temu u fokusu, kao što to i inače rade u posljednje vrijeme. Vlada, za razliku od njih, ima vrlo kontinuiran, konzistentan stav. Imali smo problem, našli smo način kako da ga rješavamo, držimo se te linije, postoje rokovi u zakonu i do tih rokova, bilo da je to u travnju ili srpnju nastajat ćemo postići nagodbu, imati održivost kompanija u budućnosti, održati radna mjesta i stabilnost hrvatske ekonomije. To je jedino zbog čega smo mi angažirani”, kaže premijer Plenković. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari