Pratite nas

Najave

Kolinda preuzima pokroviteljstvo nad Bleiburgom i brigu za Hrvate u Srbiji

Objavljeno

na

Voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec osvrnuo se na telefonsko javljanje novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u njegovu emisiju koja je iznijela niz konkretnih mjera koje će učiniti kao predsjednica, a nove poteze najavio je i šef njenog izbornog stožera Miro Kovač.

Prema Bujancu, jedna od mjera koje je Grabar-Kitarović najavila je preseljenje Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku ulicu, pri čemu ističe dvije stvari.

“Prvo, učini li to, u svakom slučaju pokazat će da nije iznevjerila birače, a time će pokazati i simboličnu gestu. Drugo, morat će smanjiti broj savjetnika, jedan dio će i zbog toga morati otići, a imat će i novi tim pa je pretpostavka da će Ured politički drugačije izgledati”, smatra Bujanec.

Buduća predsjednica u više navrata prije i nakon izbora najavila je sazivanje tematske sjednice Vlade. U Bujici je rekla da je moguće da će premijer Milanović raditi opstrukcije po tom pitanju, ali da postoje mehanizmi kojima će ga prisiliti na suradnju.

“U emisiji sam je pitao očekuje li Milanovićeve opstrukcije, rekla je da neće odustati bez obzira na njegovo ponašanje. Druga stvar koju sam je pitao, a to niste mogli čuti drugdje, jest što će učiniti u povodu optužbi bivšeg ministra financija Slavka Linića da Milanović tajne službe koristi za prisluškivanje za obračun s političkim neistomišljenicima. Odgovorila je da je to čula u medijima, ali da će svakako provjeriti te optužbe”, kazao je Bujanec.

Voditelj Bujice dodao je kako je Kolinda Grabar-Kitarović posebno istaknula brigu prema Hrvatima u Vojvodini i “da njena podrška neće ostati samo na deklarativnoj razini kao u slučaju Ive Josipovića”. Bujanec vjeruje da će ispuniti najave izrečene u emisiji da će za Hrvate u Srbiji tražiti jednaka prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj.

“Za razliku od Zorana Milanovića koji je bio nepristojan i koji joj još nije čestitao, rekla je da je Ivo Josipović postupio korektno i zrelo i da su ljudi u Uredu predsjednika prilikom jučerašnjeg susreta na Pantovčaku na nju ostavili pristojan dojam”, nastavlja Bujanec.

U emisiji je gostovao Miro Kovač, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović, koji je u dvije točke jasno najavio zaokret u odnosu na politiku bivšeg predsjednika.

“Miro Kovač je gostujući u emisiji najavio mogućnost da Kolinda Grabar-Kitarović bude pokroviteljica Bleiburške komemoracije koju je ukinuo Hrvatski sabor. Dodao je i da će posve sigurno posjetiti Veljka Marića, hrvatskog branitelja koji se nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Kad to već nije mogla kao predsjednička kandidatkinja, to će učiniti kao predsjednica”, zaključio je Velimir Bujanec.

Izvor: Direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Najave

Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem

Objavljeno

na

Objavio

Veteran hrvatskog nezavisnog novinarstva Vjekoslav Krsnik promovirat će svoju novu knjigu „Prvih 100 notornih hrvatskih Jugoslavena i organizacije pod njihovim utjecajem“ u srijedu 13. prosinca u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Zagrebu, Bogovićevan 1, s početkom u 18 sati.

Knjiga na 140 stranica donosi političke biografije političara i javnih osoba koji se svojim djelovanjem, a posebice u organizacijama pod njihovim utjecajem, zalažu za novi tip jugoslavenstva.

Uz autora knjigu će predstaviti admiral Davor Domazet Loš, bivši politički emigrant Nikola Štedul i komentator portala Hrvatskog kulturnog vijeća Marko Ljubić.

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari