Kolinda: Vrijeme je da se pakiraju, nesposobno vodstvo ne može Hrvatsku izvući iz krize

0

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović poručila je s predizbornog skupa u Velikoj Gorici kako Hrvatskoj nije potreban novi ustav, nego novi predsjednik, ocijenivši kako sadašnje “bezidejno i nesposobno vodstvo” Hrvatsku ne može izvući iz duboke gospodarske krize

Kazala je kako je u protekla dva i pol mjeseca obišla Hrvatsku i u razgovoru s građanima spoznala da u narodu vlada beznađe, za koje odgovornima smatra aktualnu vladu i predsjednika Ivu Josipovića. “Problem je u nesposobnom i bezidejnom vodstvu, predsjedniku i vladi koja Hrvatsku ne uspijeva izvući iz duboke gospodarske krize”, rekla je Grabar Kitarović, optuživši Josipovića da “prodaje floskule o drugoj republici” i narod pokušava uvjeriti da je stanje u zemlji dobro, iako Europska komisija i 80 posto građana misle drugačije.

“Za riješiti ovo stanje nije potreban novi ustav, nego novi predsjednik, odnosno predsjednica”, poručila je.

Josipoviću spočitava i što je, kako kaže, pet godina govorio da ništa ne može poduzeti zbog uskih ustavnih ovlasti, a da sada na samom kraju mandata govori kako treba donijeti novi ustav. “U novi ustav ne vjeruju ni njegovi kolege iz SDP-a ni druge stranke Kukuriku koalicije, koje su već izjavile da ustavne promjene nisu potrebne”, upozorila je Grabar Kitarović.

Ustvrdila je da je Hrvatskoj u EU fondovima ove godine bilo namijenjeno 11 milijardi kuna, a da nije povukla ni kunu. “Ta je činjenica ravna pronevjeri i veleizdaji”, ocijenila je.

20141218kgk.osijek.pozornica2[1]

Okupljenima u novoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici predstavila je svoj predsjednički program, ističući da je riječ o “svehrvatskom programu koji je temelj naše domoljubne koalicije”.

Još jednom je najavila da će joj prvi korak, postane li predsjednica, biti sazivanje sjednice Vlade na kojoj bi premijer Zoran Milanović morao iznijeti rješenja za izlazak iz gospodarske krize. “Ako ih nema, pozvat ću ih da se spakiraju i raspišu parlamentarne izbore, kako bi na čelo Hrvatske došla vlada koja zna”, poručila je Grabar Kitarović, pozivajući okupljene da iziđu na predsjedničke izbore 28. prosinca, koje je nazvala “ključnom bitkom za boljitak Hrvatske”.

Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović održala je jučer u dupkom punoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici predizborni skup na kojem je predstavila svoj pobjednički program „Za bolju Hrvatsku“ – svehrvatski program koji je temelj naše domoljubne koalicije!

– Jučer sam na sučeljavanju dosadašnjem predsjedniku Josipoviću s posvetom darovala svoj izborni program „Za bolju Hrvatsku“,  jer me proziva da nemam izborni program. A dobro će ga upamtiti nakon 28. prosinca!

Ustavne promjene – nula podrške!

S nazočnima je potom podijelila poražavajuću činjenicu da je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, a dosadašnji predsjednik želi mijenjati Ustav, nakon što pet godina nije radio ništa:

– Josipović onda još kaže da je to pravi put?! To je pravi put u propast! Pet godina se izgovarao da su mu ovlasti premale, a sada se sjetio da bi mijenjao Ustav. Ali to mu neće proći, jer u taj njegov program izbornih pobjeda ne vjeruje ni SDP koji ga podržava kao kandidata!

Grabar-Kitarović je jasno i odlučno poručila da Hrvatskoj nije potreban nikakav novi Ustav, već nova predsjednica!

– Jedna smo od najsiromašnijih država članica EU, nezaposlenost iznosi 18 posto, svaka druga mlada osoba nema posla, a BDP pada već tri godine zaredom. Kriva je neposobna SDP-ova vlada i na Pantovčku i u Banskim dvorima!

facebook komentari