Connect with us

Herceg Bosna

Kolindi Grabar Kitarović najbučniji i najdugotrajniji pljesak na Sinjskoj alci

Published

on

Na današnjem početku 299. Sinjske alke spiker je pozdravljao brojne nazočne dužnosnike, a na spomen imena Kolinde Grabar Kitarović uslijedio je najbučniji i najdugotrajniji pljesak nazočnih.

kolindaa
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako izjava predsjednika Vlade Zorana Milanovića da je HDZ-ova kandidatkinja na izborima za predsjednika Republike Kolinda Grabar Kitarović “u lošem društvu”, govori o Milanoviću a ne HDZ-u.
Na novinarski upit danas u Sinju kako komentira izjavu premijera Milanovića da je Kolinda Grabar Kitarović, kako se izrazio novinar, u lošem društvu, Karamarko je najprije kazao kako ne može uopće to komentirati a potom dodao: “To govori o premijeru a ne o gospođi Kolindi, ni o nama ni o HDZ-u”.Zamoljen za komentar nenazočnosti premijera Milanovića današnjoj Sinjskoj alci, Karamarko je rekao kako to ne bi komentirao.”Ne bih komentirao, slobodan (je) čovjek, slobodno vrijeme – neka radi što hoće”, protumačio je Karamarko Milanovićevu nenazočnost današnjim svečanostima Sinjske alke.

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović više je puta danas u Sinju na pitanja novinara kazala kako joj je nebitno što je danas u Sinju i njezin protukandidat Ivo Josipović, te da je došla danas u Sinj biti s narodom.

– Bitno mi je vidjeti narod i s njim proslaviti ovaj svečani dan, razveseliti se i radovati s njima, ali i čuti isto tako što misle kako im je u životu danas, koji su problemi ovdje u Sinjskoj krajini, jer ovo što tišti hrvatskog čovjeka i hrvatsku ženu je ono na čemu će se temeljiti moj program i buduće vođenje Hrvatske – rekla je Grabar Kitarović novinarima u Sinju.

Odgovarajući na novinarske upite u vezi s izjavom premijera Milanovića da je odabrala krivu stranu, Grabar Kitarović je danas više puta ponovila kako bi se “premijer trebao posvetiti svojem poslu za dobrobit Hrvatske i svih građana”.

Na današnjem početku 299. Sinjske alke spiker je pozdravljao brojne nazočne dužnosnike, a na spomen imena Kolinde Grabar Kitarović uslijedio je najbučniji i najdugotrajniji pljesak nazočnih na prepunim tribinama trkališta Sinjske alke.

josipovic sinj

Predsjedniku Republike Ivi Josipoviću je, kao pokrovitelju Sinjske alke, na svečanom prijamu danas u Alkarskim dvorima uoči početka 299. Sinjske alke predsjednik Viteškoga alkarskog društva (VAD) Stipe Jukić uručio dar – zlatnik i srebrnjak koji su izdani u povodu 300. Sinjske alke koja će se slaviti 2015. godine.

Po završetku prijama na novinarski upit je li danas u Sinju prvi dan kampanje za predsjedničke izbore, pošto je nazočna i njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović (HDZ), Josipović je odgovorio niječno.

– Ne bih rekao, kampanja počinje tamo negdje u jesen, radimo svoj posao i svi mi koji smo danas u Sinju ovdje smo da odamo počast jednom velikom i važnom običaju, a to je naša Sinjska alka koja, evo, već 300 godina šalje jednu poruku domoljublja, zajedništva i junaštva – rekao je Josipović.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je također danas u Sinju, u više je izjava novinarima istaknuo kako očekuje da će iduće godine slavodobitni štit pobjedniku Sinjske alke predati Kolinda Grabar Kitarović.

– Po mojem dubokom uvjerenju i po svemu što mi poduzimamo i po svemu onome što vidimo kako narod diše, gospođa Kolinda će vjerojatno biti sljedeći hrvatski predsjednik – istaknuo je danas Karamarko u Sinju.

Zamoljen da prokomentira takva stajališta po kojim će Grabar Kitarović biti sljedeća predsjednica Hrvatske te da će sljedeće godine predati pobjedniku Sinjske alke slavodobitni štiti, Josipović se nasmijao, a potom dodao: “Nadam se da će me pozvati za stol”.

Upitan je li se sreo s protukandidatkinjom Grabar Kitarović, Josipović je kratko odgovorio: “Bit će prilike”.

Na novinarski upit očekuje li zvižduke 5. kolovoza u Kninu na obilježavanju 19. obljetnice “Oluje”, Josipović je odgovori sa “ne” a potom rekao: “Gledajte, u Kninu se odaje počast, slobodi, braniteljima i našoj domovini. Tko na to ima zviždati, neka zviždi – to je njegovo pravo”.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, koji je također danas u Sinju, dometnuo je kako je za zviždanje Markov trg” u Zagrebu.

“Za zviždanje je Markov trg, a proslava slobode, demokracije i oslobođenja od velikosrpske agresije slavi se u Kninu. Sve drugo je za institucije demokratske države i proteste pred Vladom i Saborom”, kazao je Leko.

Na 299. Sinjskoj nazočni su, između ostalih, ministri Gordan Maras i Anka Mrak Taritaš, potpredsjednici Sabora Nenad Stazić, Tomislav Čuljak i Željko Rainer, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Drago Lovrić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, nadbiskup splitsko-makarski mons. Marin Barišić, provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja fra Joško Kodžoman, predstavnici diplomatskog zbora u Hrvatskoj, izaslanstva braniteljskih udruga te brojni javni i kulturni djelatnici.

(hina/kamenjar.com)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari