Connect with us

Politika

Zlatko Komadina na hitnoj presici najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Objavljeno

-

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina na ad hoc sazvanoj stranačkoj presici, nakon redovne u Županiji, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika stranke, ali to će službeno potvrditi večeras nakon što se prvo obrati kolegama na sjednici Predsjedništva, prenose mediji.

[ad id=”68099″]

“Važno je tko je kapetan broda, ne zbog tog kapetana, nego radi smjera, sadržaja i načina kako brod plovi. Rijeka je glavna SDP-ovska luka već 25 godina. SDP mora imati lijevi smjer, a ne liberalni. SDP mora biti decentraliziran i demokratski, bez autokrata i makijavelizma. SDP se treba mijenjati, biti bolji i jači. Ovaj SDP gubi povjerenje i treba mu novi smjer”, dodao je Komadina.

Rekao je kako smatra da se Glavni odbor ne bi trebao sastajati prije sjednice Sabora, kao i da mu je nepojmljivo da sadašnji vrh SDP-a baca koplje u trnje, sazivajući tu sjednicu prije saborske.

Smatra da članstvo treba sudjelovati u kreiranju izbornih lista, kao i da se pravilo “jedan član-jedan glas” koristi na svim razinama u stranci.

“Ako SDP bude demokratski iznutra, tada će biti i Hrvatska. Moj credo je: SDP to nisam ja, to smo mi”, kazao je Komadina.

Na pitanje čiju podršku očekuje, nije navodio imena stranačkih čelnika, ali je rekao da očekuje podršku Foruma mladih, Foruma žena i sredovječnih muškaraca. Sjednica Predsjedništva SDP-a je u 17 sati, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari