Connect with us

Komentar

Kome i zašto smeta spot pjesme Doris Dragović: ‘Dajem ti srce’

Objavljeno

on

Za ujedinjenje nacije potreban je nacionalni naboj, a to smo najbolje osjetili i vidjeli na dočeku “Vatrenih” u Zagrebu nakon osvajanja srebra na svjetskom prvenstvu u nogometu. Tada je cijela Hrvatska bila ujedinjena i puna nacionalnog naboja.

Stvaranje nacionalnog naboja, zajedništva i ujedinjenja nacije nema bez šoka, a on može biti pozitivan i negativan.

Dok su nogometaši bili primjer pozitivnog stvaranja zajedništva, potres na Banovini bio je primjer stvaranja zajedništva u nesreći i patnji hrvatskog naroda i svih njenih građana.

Za ostvarenje tog šoka i poziva na zajedništvo, humanitarno djelovanje, pomoć nema bolje stvari od pjesme i spota koji izazivaju šok i potiču na djelovanje zasnovano na zajedništvu.

Neke snage u Hrvatskoj svim silama se trude da se iz etera izbaci taj spot i ta pjesma. Tko su te snage, pojedinci i mediji kojima smeta taj spot i ta pjesma koja je po njima neprimjerena, prikazuje bol i patnju i scene razaranja.

To su isti oni koji kojima smeta rad Stožera, koji prizivaju rad kuhara iz elitnih hrvatskih restorana, jer eto oni su navikli na fensi hranu, nije za njih pasta fažol ili vojnički grah.

To su isti oni koji sirotinji s Banovine kao humanitarnu pomoć šalju iznošene i demode kupaće kostime, dolaze na Banovinu napraviti selfi u ruševinama sa svojim omiljenim chefom. Vjerojatno će im uskoro zasmetati broj i veličina hrvatskih zastava na Banovini.

Zato pohvala HRT na puštanju spota pjesme Doris Dragović ”Dajem ti srce” i neka tako ostane.

Ante Rašić/Hrvatski Glasnik

Pogledajte spot posvećen žrtvama potresa (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari