Connect with us

Kolumne

Komedijaš izdao državu

Published

on

Ničim izazvan, vic maher – predsjednik – komedijaš Volodimir Zelensky je potpisao kapitulaciju Ukrajine 01.10.2019. i pri tom uveo Ukrajinu u građanski rat!

Izdavanjem naloga g. Leonidu Kučmi, bivšem predsjedniku Ukrajine i članu trilateralne kontakt skupine u Minsku ( Ukrajina, RF i OESS) da potpiše tzv. „Steinmeirovu formulu“, na koju se poziva da će donijeti mir, donosi upravo suprotno!

I istina je, predsjednik – komedijaš je u izbornoj kampanji doista obećao Ukrajini mir, ali ne i kapitulaciju Ukrajine, Na žalost, narod ponekad zna biti i „ovca“ i povjerovati kojekakvim komedijašima i vic maherima kojima iz usta teče „med i mlijeko“, koji obećavaju sve i svašta ne bi li se domogli vlasti i onda se od komedije i komedijaških viceva dogodi tragedija i gorko buđenje.

Može li se išta gore dogoditi u državi, za koju je proliveno toliko krvi i znoja, nego da njihov vrhovni zapovjednik potpiše kapitulaciju ruskom agresoru. Zbog čega je do sad poginulo cca 13 000 Ukrajinaca, zbog čega?

„Steinmeirova formula“ je dokument na tri stranice koje su osmislili, 2015., tadašnji ministar vanjskih poslova Njemačke g. Frank-Walter Steinmeier i g. Laurent Fabius, ministar vanjskih poslova Francuske. Taj dokument nikad nije ni zaživio u okviru Ugovora iz Minska jer se nisu stvorili nikakvi uvjeti za ostvarenje istog, stoga je još nerazumljiviji potez predsjednika Ukrajine g. Volodimira Zelenskog da ju posredno i potpiše 01.10.2019.

Već sutradan 02.10.2019. na glavnom trgu Majdanu u Kijevu okupilo se nekoliko tisuća prosvjednika. Putem društvenih mreža organizatori dogovaraju novi prosvjed već sutradan, tj. 03.10.2019., i u Kijevu, gdje se skupilo nešto više od 10 000 prosvjednika, kao i da su se prosvjedi održali u još 30 gradova diljem Ukrajine, što naravno, ukrajinski mainstream prokomunistički mediji ni ne spominju,. Prosvjednici su nosili transparente i jasne natpise: „NE KAPITULACIJI“, „IZDAJA“, ZELENSKI – PUTINOV SLUGA“, ….

Da se radi o „mirnoj reintegraciji“ okupiranih područja kao što je to bilo u RH i okupirano hrvatsko Podunavlje u RH, nitko ne bi prigovorio ni riječi predsjedniku države, ali potpisati kapitulaciju države to ni danas Ukrajincima nije jasno. Na žalost, vrhovni komedijaš – predsjednik – vic maher Ukrajine želi povući i sve vojnike s crte bojišnice ukupne dužine cca 450 km te lokalno stanovništvo ostaviti bez zaštite i u strahu, što je, a slažu se i većina vojnog vrha, neovisni analitičari i svatko normalan u ovoj „nenormali“ od države, izvan svake zdrave pameti. Povlačenje ukrajinske vojske s utvrđenih položaja bez utvrđivanja novih crta obrane je čista veleizdaja! ( Bože, prosvijetli mu pamet! )

( Zapovijed o povlačenju vojnika s crte bojišnice spadaju u one zapovijedi koje se odbijaju! )

Očekivano odbijanje Zapovijedi o povlačenju vojnika s crte bojišnice sigurno dovodi do konflikta između visokih časnika i vojnika te neminovno slabi obrambenu moć države kao i moral vojnika, ali i cijele Nacije!

Potaknut reagiranjem javnosti isti predsjednik – komedijaš  – Volodimir Zelensky pojavljuje se na TV ekranima u razdrljenoj košulji i bez kravate pokušavajući uvjeriti Ukrajince da im donosi mir, a pri tom ni sam niti vjeruje niti razumije što radi i govori. Većina Ukrajinaca su ipak „progledali“ i zaključili da je njihov predsjednik – komičar – tragičar to napravio namjerno jer ga tako i prozivaju tj. da je „Projekt Zelensky“ ujedno i „Projekt Kremlja“ i sad dolazi na naplatu sva njegova „slatkoriječivost“ , „obećanja“ i laži.

Na žalost, još jedan Majdan je tek započeo, a po svemu sudeći će se nastaviti jer su prosvjedi najmanje čime se može pokušati spriječiti izdaja države. Ti prosvjedi će polako prerasti u sve veće i na kraju rezultirati u prolivenoj krvi, ali ovaj put između samih Ukrajinaca.
Iako se danas to ne čini tako, kako je „katastrofalno“ opisano ranije, na žalost, ne postoji drugi rasplet situacije. Toliko bih želio da griješim u procijeni, ali sve navodi na opisani „crni scenarij“.

Već iza samog potpisa kapitulacije Ukrajine, većina medija i s okupiranog područja podsmjehuje se „korisnoj budali“ komedijaša – predsjednika jer ni oni nisu vjerovali da će tako lako izvojevati pobjedu. Iste reakcije možemo čitati i u medijima RF.

No, to nije sve. Ovim činom potkopani su i sami temelji povjerenja u gospodarstvo i ugašen ikakav optimizam te nas sve ovo dodatno upozorava da je Ukrajina sad i na pragu gospodarskog sloma, tj. da će to postati vrlo skoro što će dodatno „doliti ulje na vatru“ na budućim prosvjedima u Kijevu i tužnom Majdanu.

Ukrajina i Republika Hrvatska imaju toliko toga zajedničkog da je to nevjerojatno. Koju god temu otvorili, uvijek nalazimo poveznice s Ukrajinom ili Ukrajina s RH.

Ukrajinski (ruski) teroristi – separatisti = hrvatski (srpski) teroristi – separatisti, …

Da bi bolje razumjeli situaciju u Ukrajini, pogledajmo malo današnju i povijesnu usporedbu s RH. RH je „podijeljena“ na Županije, a Ukrajina na Oblasti. RH je imala okupirano područje, Ukrajina ima okupirano područje. Okupirano područje u RH bilo je „podijeljeno“ u dvije Županije, Okupirano područje Ukrajine obuhvaća dvije Oblasti.

I sad predsjednik – komedijaš Ukrajine želi dati ovim činom „posebnost“, tj. „autonomiju“ dviju Oblasti „zaboravljajući“ da je okupirano područje cca 40 % jedne i cca 40 % druge Oblasti.

Zamislimo da je to napravio dr. Franjo Tuđman i povukao vojsku i iz Vinkovaca, Osijeka, …. te dao „posebnost“, tj. „autonomiju“ cijeloj Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, predavši obje Županije u ruke terorista – separatista.

Nezamislivo koju veleizdaju je napravio g. Volodimir Zelensky – predsjednik – vic maher, ( a nije ni skladatelj, ni tamburaš ).

No, to je tako kad se ponekad narod ponaša „kao ovca“ i vjeruje komedijašima i političkim diletantima.

Zamislimo, ( ipak bolje ne ), da je na predsjedničkim izborima 1992. izabran vic maher ili vrhovni skladatelj za vrhovnog zapovjednika OSRH i upitajmo se: Bi li bilo Hrvatske, a ako bi je kojim slučajem i bilo, u kojim granicama bi bila? Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica!?

Ne treba ni spominjati da sadašnji predsjednik Ukrajine nije bio u uniformi i branio državu. Treba ipak spomenuti da je dao „svoj doprinos“ jer je pričao viceve i izvodio komedije ukrajinskim vojnicima i nasmijavao ih cca 30 – 50 km od crte bojišnice.
Najveći investicijski potez koji je napravio u životu bila mu je ( PR ) „donacija“ cca 40 000 US $ (valjda za proteze ranjenim vojnicima!?) ukrajinskoj vojsci. Danas je (još) predsjednik i to mu se „isplatilo“ i gotovo.

Podsjetimo se malo i na njegovu predizbornu kampanju. Prijetio je da će tužiti sve redom koji ga budu „ogovarali“, „zabranjivali“, …, i tako je i bilo. Tužio je i dobio sudski spor koji mu je omogućio emisiju baš u udarnom terminu i to u večeri predizborne šutnje.

I tako, ponekad „narod – ovca“ zaboravi svog velikana i vojskovođu, državnika i predsjednika g. Petra Porošenka i izabere komedijaša misleći da će im biti bolje jer eto, „sve“ im je obećao, a g. Petro Porošenko je „samo“ ustrojio vojsku, logistiku, diplomaciju,  ratovao na svim poljima svog djelovanja, spriječio tri velike već pripremljene ruske invazije na Ukrajinu,  i naravno, on je „kriv“ i za rusku agresiju na Ukrajinu. Braniti svoju državu je, vidimo, „zločin“ koji „narod-ovca“ ne prašta.

E moj ( ukrajinski ) narode!

Kakav sad ima plan? Nema ga! Zna jedino da što prije i uz pomoć ukrajinskih mainstream  medija najprije počne optuživati i progoniti g. Petra Porošenka, te ga potom i zatvoriti pod bilo kakvom optužbom. Dodatni razlog za „eliminiranje“ bivšeg predsjednika Ukrajine je i taj što svi nezavisni mediji, stručnjaci, analitičari, gospodarstvenici, … daju potporu g. Porošenku, a popularnost mu raste iz dana u dan i  u njemu vide jedini spas za Ukrajinu.

Odluka je pala: g. Petro Porošenko mora biti „eliminiran“!

A Ukrajina? Ma koga briga za Ukrajinu, bitno je da je njoj na čelu predsjednik – komedijaš ( „Projekt Kremlja“ )!

E moj ( ukrajinski ) narode!

https://www.youtube.com/watch?v=WrFrLGcRioA

Milivoj Lokas

Tisuće prosvjednika u Ukrajini: ‘Svi mi želimo mir, no mir i kapitulacija dvije su različite stvari’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari