Pratite nas

Komentar

Komentar čitatelja: Neumjesno polariziranje

Objavljeno

na

IZ PROGRAMA OBITELJSKE STRANKE O SVJETONAZORSKOJ KOALICIJI KOJA JE OVIH DANA DEMONSTRIRANA U PITANJU REFERENDUMA A PROGRAM JE PISAN PRIJE 6 GODINA !

U suvremenom društvu potpuno je zastarjela i programski sve besmislenija podjela na “lijeve” i “desne” političke pozicije. Zastarjelost podjele na “lijevo” i “desno” čini jednako besmislenim i njima uvjetovani “centar”.

traffic-sign-no-left-turn-400x400Besmislenost zastarjele podjele na “lijeve” i desne” u Hrvatskoj se ocrtava i u činjenici da se gotovo sve parlamentarne stranke zapravo proglašavaju nekakvim “centrom”.

A da bi se pred biračima i dalje glumila tobožnja bitna razlikovnost, izmišljeni su pojmovi “lijevi centar” i “desni centar” (nastranu što geometrija ne poznaje strane centra, nego tek – centar!).

Tako se “centar” koristi kao azil za javno nepoželjne političke krajnosti (koje iz “centra” iskaču samo u poželjno predizborno vrijeme) te kao bijeg od jasnoga političkoga identiteta (koji je teret i smetnja u slučaju obnašanja vlasti, kada se “treba” dodvoravati različitim nevladinim i medijsko – interesnim kreatorima “javnosti”). Primjerice, “naši” se “lijevi” zalažu za krupne elitističko-poduzetničke projekte, a “desni” lakše nego itko drugi odustaju od vitalnih nacionalnih interesa.

Lijevi se, samozvano okićeni građanskim čistunstvom, rasistički odnose prema “ruralnima”, “ognjištarima” i nižeobrazovanima, a desni se najliberalnijim stajalištima ulizuju radikalnim feminističkim i homoseksualnim ideologijama.Takvim ponašanjem zapravo poručuju da se stare ideološke podjele rabe još samo za zavaravanje birača kojima su one još uvijek kakvo takvo “vrijednosno lice” s kojim se poistovjećuju.

A zapravo i “lijevi” i “desni” (i “centar”) ujedinjeni su (ili “ucentrirani”) u jedinstvenom naličju i prijevari identiteta, to jest uizdaji onih sustava vrjednota zbog kojih dobivaju glasove birača! Tako je u vrijednosnom smislu (i u svijetu i u nas) prisutna potpuna relativizacija (veleizdaja) vrjednota.

komentar: Ivan Anthony

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari