Connect with us

Komentar

Komentar čitatelja: “Poruka Pape”

Objavljeno

-

Sudeći po raznoraznim novinarima, muftijama, portalima itd itd, Papa je došao svima samo ne BiH Hrvatima posebice onima koji u Herceg-Bosni vide jedini spas za ovo malo Hrvata.

Njih je Papa Franjo valjda došao disciplinirati i reći im da im je glavni grad Sarajevo da su svi jedan narod da je BiH jedinstvena.

Meni glavni grad nije Sarajevo sve dok nas iz njega preglasavaju sve dok nam oduzimaju prava sve dok ostaju nekažnjeni zločini nad Hrvatima i sve dok su po Bošnjacima jedini krivci za rat Hrvati.

I sve dok nas isto to Sarajevo naziva ustašama, zločincima i što sve ne koristeći za to tisak Javni servis koji svi plaćamo. Čuj i muftije jedan narod tri nacionalnosti.

Ispričavam se muftija ali ja sam Hrvat, konstitutivni narod, katolik. Što si ti ja ne znam no poštivat ću što god kažeš da si. Bošnjak, Bosanac ili ostali. Ali trebao bi i ti moje poštovati a ne me trpati u neku nadnaciju. U jednu su već pokušali. Nadnaciju Jugosloven pa je ta topionica nesrpskih naroda krvavo završila. Sarajevo mi nije glavni grad iz već pobrojanih razloga, a to je samo maleni dio.

Štovani muftija kažeš da je mogao posjetiti i Srebrenicu i Prijedor. Jeste muftija naravno to su mjesta zločina ali ne i jedina mjesta. Mogao je posjetiti i nekažnjena mjesta zločina nad Hrvatima, ali eto nije. I jeste Papa došao s porukom mira i neka je došao u Sarajevo ali nadam se da će bošnjačke glave i razumjeti njegove poruke i da se nikada više neće dogoditi teroristički napadi, a štovani muftija moraš priznati da ih je bilo i nad Hrvatima. Nadam se da nikada neće više biti ni Krvavih Božića za katolike. Hrvati su miroljubiv narod samo i strpljenje i okretanje drugog obraza ima granica.

Daran Bašić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari