Connect with us

Komentira Boris Traljić

Komentira Boris Traljić: EU šljive s EU mlijekom daju…

Objavljeno

on

U TV prilogu su prikazani đaci kako za obrok dobivaju mlijeko i šljive. Mlijeko i šljive!

[ad id=”68099″]

Legendarna je ova naša Vlada. Evo, sad je razvidno da je premijer Zoran Milanović početkom godine stisnuo ministre zbog parlamentarnih izbora pa su se razletjeli ne bi li Hrvatima pokazali da su ipak nešto u mandatu radili. Sve pršti od populističkih zakona koje oni donose, a mi ih plaćamo. Dijele novce kao kraljevi u feudalizmu kad bi osjetili da je ljudima prekipjelo. Razlika je samo u tome što danas Premijer ne ide državom u nosiljci na ramenima četiri kmeta iz koje baca narodu bakrenjake, mali dio onih bakrenjaka koje je netom prije porezom uzeo tom istom narodu, nego nam predizborno plaća struju, grijanje… čak i podmiruje kredite.

Piše: Boris Traljić samo za Kamenjar

Činjenica da zbog prokletih izbora napokon mora nešto raditi vjerojatno je najteže pala, po svemu dosad pokazanom, “najvećem fikusu” aktualne Vlade ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini, iako je konkurencija za ovaj “naslov” izuzetno velika. On je pod pritiskom na brzinu izbacio dva pravilnika, jedan u travnju, a drugi u rujnu ove godine.

Iako je zbog obima ovog posla od jedva dvije stranice teksta, prvog posla vrijednog pažnje koji je obavio u mandatu, u srpnju morao bježati čak i od predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – isplatilo se. Od školske godine 2015/2016 hrvatski pučkoškolci će, u skladu s navedenim pravilnicima koje sufinancira Europska unija, imati besplatan obrok voća i povrća te besplatan obrok mlijeka. Da ne dolaze izbori, ne bi se ni Jakovina ni njegovi stranački uhljebi u Ministarstvu sjetili pogledati uredbe Europske komisije još iz 2008. i 2009. godine koje ovo reguliraju, pa bismo vjerojatno “popušili” ta sredstva i ovu školsku godinu kao što smo “popušili” i prethodne dvije od našeg punopravnog članstva u EU… Ali dobro, bolje ikad nego nikad.

Kako je već započela školska godina tako su se i ovi programi započeli sramežljivo provoditi, što je jučer neslužbena “glasnogovornica” Vlade – Hrvatska radio televizija objavila u središnjem Dnevniku. U TV prilogu su prikazani đaci neke škole kako za obrok dobivaju mlijeko i šljive. Mlijeko i šljive! Nastave li tako pametno provoditi programe EU eto posla i za Ministarstvo graditeljstva koje će hitno graditi dodatne školske WC-ove. A da probaju i za to dobiti sredstva od Europske komisije?

– Tihomire, stari preljubniče, šta ima novog?

– Gospodine Premijeru… ssssshh… kako to mislite… mislim to “stari”?

– Šala Tihomire… šala! Šta si se stisnuo, Zoki je na telefonu. Nije Kolinda he, he.

– Molim vas gospodine … ssssshh… Premijeru.

– Ok. Ma vidio sam sinoć na Dnevniku da si objavio one programe. Znaš na šta mislim? Voće i mlijeko. Zovem samo da čujem kakav je rezultat?

– Sranje gospodine Premijeru… ssssshh… veliko sranje!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari