Connect with us

Reagiranja

Komora socijalnih radnika teško optužila bivšu čelnicu udruge ‘B.a.b.e.’

Objavljeno

on

PRIOPĆENJE HRVATSKE KOMORE SOCIJALNIH RADNIKA U SVEZI “SLUČAJA SEVERINA”!

Premda je poslano na adrese svih medija prije skoro 24 sata, priopćenje Hrvatske komore socijalnih radnika (HKSR) o “slučaju Severina” do sada je objavilo tek nekoliko portala. U svojem priopćenju Komora socijalnih radnika, između ostaloga, kaže i sljedeće: ”

“O tome da roditelji u sukobu ne poznaju granice do kojih mogu ići u svojim bitkama jako dobro znaju stručnjaci koji se time godinama bave i dodatno redovito usavršavaju.

Manipulacije medijskim istupima, konferencijama za novinare, iznošenjem samo jednog dijela priče, dio su scenarija kojima su roditelji skloni, dok se mnoge druge igre odvijaju bez uvida javnosti”.

Nadalje, Komora socijalnih radnika teško optužuje i bivšu čelnicu udruge “B.a.b.e.”, Sanju Sarnavku, za koju kažu sljedeće: ”

“Svojim izjavama kako stručni radnici centara donose stručno mišljenje na temelju ‘sviđanja ili nesviđanja’ jednog od roditelja, čak i u slučajevima obiteljskog nasilja, a ispred interesa zaštite i dobrobiti djeteta, ponizila je i obezvrijedila sve stručnjake zaposlene u centrima za socijalnu skrb”.

Komora dalje kaže, referirajući se očito na Sarnavku, kako su “začuđuju istupi osoba, koje su stekle kredibilitet i poštovanje zbog svoje borbe za ljudska prava, u kojima problematiku sagledavaju rodno pristranim stavovima, iznoseći stereotipe”.

Osobno, jučer sam se na podcastu “Velebit” osvrnuo na Sarnavkinu “racionalizaciju” uvreda koje je gospođa Koić uputila na račun djelatnika centra za socijalni rad, po kojoj bi isti valjda trebali biti mentalna boksačka vreća za ventiliranje Severininih frustracija. A kada se (ne daj Bože!) desi neko novo Đakovo, svi ćemo se pitati: kako to!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR