Connect with us

Gluposti

Komšić: Dodikove i Čovićeve najave im se ‘mogu samo obiti o glavu’

Published

on

Ilustracija/arhiva

Željko Komšić komentirao je za Fenu najavljenu zajedničku izjavu koju je najavio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Komšić, koji se nalazi u Srebreniku u posjeti kandidatima Demokratske fronte na sljedećim izborima, poručio je da je na mjestu Dodika i Čovića da se ne bi igrao takvim najavama.

“Da sam na Dodikovom i Čovićevom mjestu ne bih se s tim, odnosno sa tim najavama nimalo igrao. Jasno je čemu takva politika, koja je nastavak politike Franje Tuđmana i Slobodna Miloševića, vodi. Zna se kako je prošli put prošla. Sad bi prošla puno gore”, istakao je Komšić.

“Takve najave mogu se samo obiti o glavu, njima koji pokušavaju da prijete. Moraju znati da ih se oni koji vole ovu državu nimalo ne boje”, poručio je Komšić, prenosi Fena.

Milorad Dodik: Srbi i Hrvati će dati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati

Podsjetimo, stranka Bakira Izetbegovića reagirala je danas na izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će Srbi i Hrvati tražiti da BiH funkcionira onako kako oni žele i da će, ukoliko se to ne ostvari, tražiti “razdruživanje”.

SDA navodi kako je to ”izravan udar na Daytonski mirovni sporazum”. ”Dogovor o funkcioniranju BiH postignut je u Daytonu i stoga Dodik, kao i svi ostali, ima obvezu da poštuje Ustav i zakone proistekle iz tog sporazuma”, smatraju u SDA.

Dodali su kako će svaki Dodikov konkretan potez protiv Daytonskog sporazuma značiti odustajanje od njega, a samim time i vraćanje na stanje prije Daytona, odnosno na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari