Pratite nas

BiH

Komšić je najobičnija prijevara zbog koje će ispaštati cijela BiH

Objavljeno

na

Ni mjesec dana nakon izbora ne prestaje ogorčenje hrvatskoga naroda činjenicom da je cijelom jednom narodu pogažena izborna volja i da im je drugi narod nametnuo člana Predsjedništva BiH.

Bošnjački narod je iskoristio „rupu u zakonu“ i po treći put Hrvatima oteo poziciju u kolektivnom šefu države. Ogorčenje je ovoga puta još i veće nego u prethodna dva navrata jer bošnjačka javnost zapravo likuje nad činjenicom da su Hrvatima oteli poziciju člana Predsjedništva BiH. Ovoga puta nema laganja da su Željka Sejdu Komšića birali eto i Hrvati, nego se otvoreno priznaje da je on isključivi izbor bošnjačkoga naroda.

Zbog toga je neformalna grupa građana, ogorčena ovakvim brutalnim kršenjem Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma, pokrenula kampanju kojoj je cilj upozoriti da Željko Komšić nije hrvatski član Predsjedništva BiH, nego drugi (neki kažu i prvi) bošnjački član kolektivnog šefa države. I na to će upozoravati svakog 7. u mjesecu do kraja mandata.

Danas Komšić simbolizira sve ono što je pogrešno s Bosnom i Hercegovinom: čovjek skromnih intelektualnih i moralnih kvaliteta, ali zato sklon najprizemnijim svađama i podvalama u stilu uličnog šibicara, postao je član Predsjedništva BiH i to, ostavši dosljedan sebi – na prijevaru.

No, tužna je istina da posljedice njegove izborne prijevare neće trpjeti samo Hrvati, nego cijela država BiH i svi njeni stanovnici.

Komšić je jedna otužna persona, nepoželjna u dvije trećine vlastite domovine, koja Bosnu i Hercegovinu predstavlja u najgorem mogućem svjetlu. On je najgore što BiH ima ponuditi. To neka ide na „čast“ onima koji su ga izabrali kao i onima koji su „smislili“ projekt Komšić.

Ipak, u cijeloj priči sam Komšić je irelevantan. On će ostati u povijesti zabilježen kao sredstvo prijevare jednog naroda i predmet ismijavanja.

Ono što je bitno je da se njegovim izborom uništavaju hrvatsko-bošnjački odnosi. I to ne samo na političkoj ravni. Pravi je problem što je pitanje izbora Komšića u Predsjedništvo duboko podijelilo hrvatski i bošnjački narod. Hrvati su ogorčeni jer vide na što su spremni njihovi susjedi Bošnjaci, koji pak već mjesec dana likuju zbog zla kojeg su nanijeli Hrvatima. To se ne zaboravlja baš olako.

Sam izbor Komšića, pak, zorno pokazuje svu neravnopravnost hrvatskoga naroda u BiH i potrebu zaštite hrvatske konstitutivnosti i jednakopravnosti u BiH.

Činjenica da je Federacija BiH jedna izborna jedinica iz koje se biraju dva člana Predsjedništva (hrvatski i bošnjački) dovela je do toga da izbor hrvatskih političkih predstavnika zapravo ovisi o dobroj volji Bošnjaka i njihovih političkih elita. A kako Bošnjaci zamišljaju suživot opet nam najbolje pokazuje fenomen Komšić.

Hrvatska politika stoga sada mora istrajati na svom zahtjevu da se u BiH napokon krenu poštivati državni Ustav i Daytonski mirovni sporazum.

Naum bošnjačkih političkih elita je jasan: oni na razvalinama hrvatsko-bošnjačke Federacije BiH žele napraviti vlastiti unitarni entitet, pa onda kasnije krenuti i u „osvajanje“ Republike Srpske.

Bošnjačka politika taj naum može provesti samo silom i zbog toga je nužno da hrvatski političari ostanu principijelni u svojim zahtjevima za poštivanjem ustavnog uređenja BiH. Prvi korak je osigurati nesmetan izbor legitimnih političkih predstavnika hrvatskoga naroda.

Piše: Jurica Gudelj, Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Ono što je dan ranije izjavio, Komšić već sutradan pogazio

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Dan nakon što je izjavio kako njegova Demokratska fronta ulazi u vlast na federalnoj i državnoj razini da bi spriječila izmjene Izbornog zakona lider DF-a i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić potpisao je izjavu zajedno s druga dva člana bošnjačkog bloka; predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i SBB-a Fahdrudinom Radočićem.

U zajedničkoj izjavi kojom su utvrdili principe i prioritete djelovanja bošnjačkog bloka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti stoji kako će prioritet SDA, SBB i DF-a biti i “neodložna implementacija svih presuda bosanskohercegovačkih i europskih sudova koje se odnose na Izborni zakon kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost naroda i građana na teritoriji cijele BiH, a najkasnije do kraja 2019.godine.”

Ono što je dan ranije izjavio Komšić je pogazio već sutradan, piše Hrvatski Medijski Servis.

Pristajući supotpisati izjavu kojom svoj DF obvezuje na implementaciju izmjena Izbornog zakona Komšić, Komšić je, da se poslužimo njegovim izrazom, morao “progutati žabu” da bi svoju stranku uveo u vlast, piše HMS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Čović položio cvijeće i upalio svijeću na Bleiburgu

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas je položio cvijeće i upalio svijeću pred spomenikom povodom 74. obljetnice Bleiburške tragedije na Bleiburškom polju u Austriji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bleiburška tragedija jedna je od najvećih u povijesti hrvatskog naroda i zbog toga obilježavanje te tragedije uvijek aktivno prati i Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini.

U subotu 18. svibnja, na Blajburškom polju u Austriji održava se središnja komemoracija povodom 74. godišnjice blajburške tragedije.

Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari