Connect with us

BiH

Komšić Milanovića usporedio s Lukašenkom zbog susreta s Dodikom

Objavljeno

-

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić usporedio je u srijedu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s bjeloruskim diktatorom Aleksandrom Lukašenkom zbog odluke da u Zagrebu primi člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Nakon Lukašenka, Milanović je jedini predsjednik neke države koji je nasamo primio Dodika. To dovoljno govori i o jednom i drugom”, izjavio je Komšić u Sarajevu nastavljajući polemizirati o smislu i svrsi Dodikova posjeta Zagrebu odnosno susretu s predsjednikom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Komšić je ovo kazao nakon što je Dodik ranije tijekom dana u Zagrebu za medije iz Republike Srpske kazao da je u Hrvatsku došao upozoriti na činjenicu da se u BiH ne poštuje Daytonski sporazum a da su najodgovorniji za njegovo kršenje dosadašnji visoki predstavnici međunarodne zajednice.

“Konstitutivnost (naroda) se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić sve ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate”, kazao je Dodik.

Komšić je svom kolegi iz državnog vrha BiH ubrzo odgovorio konstatacijom da je inzistiranje na konstitutivnosti “sovjetski koncept rješavanja nacionalnog pitanja, koji je u EU potpuno, kao nazadan, odbačen”.

“U Europskoj uniji sve su države građanske i ne poznaju nikakvu konstitutivnost. Bosna i Hercegovina teži EU, odnosno ukidanju te konstitutivnosti i ja to podržavam, unatoč otporima Zagreba”, izjavio je Komšić.

On i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije tijekom dana upozorili su da se Dodikov odlazak u Zagreb može smatrati isključivo privatnim. Dodik im je iz Zagreba poručio da je njegov posjet Hrvatskoj “služben” te da on ni Džaferoviću niti Komšiću ne brani da idu bilo kamo. (Hina)

Dodik u Zagrebu kao trijumf hrvatsko-srpskog pomirenja

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari