Connect with us

Nebuloze

Komšić: Neću dopustiti da Dragan Čović ponovo ušeta u Predsjedništvo, Neka kandidiraju Slavu Kukića

Objavljeno

-

Komšić za N1 o povlačenju kandidature: Ni mrtav!

Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je večeras za N1 da kandidaturu neće povući – ni mrtav.

Hoće li povući kandidaturu?

‘Ni mrtav, zato što neću dopustiti da Dragan Čović ponovo ušeta u Predsjedništvo. Neka kandidiraju Slavu Kukića pa ćemo vidjeti. Ovo više nije bitka, ovo je tuča. Što se mene tiče, kandidat može biti bilo tko. U toj tuči, ovo više ne liči ni na što, a najmanje na fer političku borbu. Cilj je pobjeda nad SDA i HDZ-om, cilj je pobijediti i SNSD”, poručio je Komšić.

O tradiciji SDP-a BiH…

”SDP bi se morao odlučiti što baštini, Socijaldemokratsku stranku ili komunističku partiju. Jer Socijaldemokratska partije je bila u teškom sukobu s komunističkom partijom tadašnjom. Ako baštini Socijaldemokratsku partiju, onda se može postaviti pitanje zbog čega je naslijedio imovinu”, dodao je on.

O mogućnosti partnerstva s Građanskim savezom i Emirom Suljagićem…

”Dragi moj prezimenjače, ja kad bih birao po simpatijama s kim ću raditi u ovom poslu, ja vjerojatno ne bih ni s kim govorio. Isto kao u Vašem poslu. Ne slažete se s 40 posto ljudi u ovoj kući. Ovo je ozbiljan posao, ovdje se ne igraju. Posljedice naših poteza su dalekosežne. Govorimo o politici koristi koju možemo donijeti ovoj zemlji”, kazao je Komšić.

Zašto je napustio SDP?

”Nisam se slagao s lopovlukom tamo. Izašao sam onog trenutka kada je gospodin Lagumdžija s HDZ om sklopio sporazum o nejednakoj vrijednosti glasa. To je to”, naglasio je on.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas