Pratite nas

Komšić: Nije mi jasno zbog čega je premijer RH Zoran Milanović dolazio u Mostar

Objavljeno

na

Predsjednik Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer kako mu nije jasno zbog čega je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazio u Mostar a ustvrdio je i kako o tom posjetu uopće nije bio informiran nego je o njemu doznao od novinara.

[quote]”Loše je što Milanović nije izvijestio Sarajevo o dolasku u Mostar”, kazao je Komšić za dnevnik TV Federacije BiH (FTV) komentirajući posjet hrvatskog premijera.[/quote]

“Premijer susjedne države trebao je doći u glavni grad druge države i njegova poruka trebala je biti upućena svim građanima”, kazao je Komšić.

Dodao je kako mu zapravo nije ni jasno što su pravi razlozi dolaska hrvatskog premijera u sadašnjoj situaciji.

[pullquote_right]Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u nedjelju navečer kako mu nije jasno zbog čega je predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazio u Mostar a ustvrdio je i kako o tom posjetu uopće nije bio informiran nego je o njemu doznao od novinara.[/pullquote_right]

“Za nas je najbolje da nas susjedi sada ostave na miru. Ovo je naš problem i mi ga moramo riješiti”, kazao je Komšić pojašnjavajući kako se to odnosi i na poziv srbijanskog vicepremijera Aleksandra Vučića predsjedniku Republike Srpske na razgovore u Beograd.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović također je ocijenio kako Mostar nije bio pravo mjesto koje je Milanović trebao posjetiti iako je poslao dobre poruke.

“Poruke su dobre”, kazao je Izetbegović suglasivši se s Komšićem kako je Milanović ipak trebao doći u Sarajevo a ako je već posjetio sjedište HDZ BiH u Mostaru trebao je posjeti i sjedište Stranke demokratske akcije (SDA) koje je također zapaljeno.

Komentirajući mogućnost da podnesu ostavke na sadašnje dužnosti ukoliko se prosvjedi i nemiri u zemlji nastave Komšić je kazao kako je to spreman učiniti.

“Ostavku bih podnio s olakšanjem”, kazao je Komšić no nije precizirao hoće li to doista učiniti.

Potvrdio je ipak kako je osobno spreman poduprijeti provedbu izvanrednih izbora kao moguće rješenje sadašnje krize.

Bakir Izetbegović je pak kazao kako ostavku ne kani podnijeti te kako ga smijeniti mogu samo oni koji su ga i izabrali na izborima kao i da će od ponedjeljka odlaziti u zgradu Predsjedništva BiH “pa taman tamo izgubio glavu”.

Potvrdio je kako stoji iza prijedloga za provedbu izvanrednih izbora iako stranke iz RS vjerojatno na to neće pristati.

Sugerirao je kako bi u tom slučaju trebao intervenirati visoki predstavnik međunarodne zajednice i izmijeniti izborni zakon te omogućiti provedbu izbora a samim tim i dolazak nove vlasti kakvu narod želi.

Jedini pametan potez Milanovića od kako je na vlasti. Neovisno od kuda je došao poticaj … ne zaboravimo Hrvatska je članica EU, a Hrvati koji žive u BiH su, izuzev Komšića i nekoliko njegovih pajdaša (iako možda i oni) državljani Hrvatske pa tako i pod zaštitom EU …

Nino M.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige: Hrvati pod KOS-ovim krilom

Objavljeno

na

Objavio

Da parafraziram metaforu iz naslova svoje nove knjige o završnom računu Haaškog suda, čudno je samo koliko su i danas – Hrvati pod KOS-ovim krilom. Bilo da im zastire pogled. Bilo da aktivno lete.

Hrvatsko katoličko sveučilište i Višnja Starešina, autorica,

pozivaju Vas na promociju knjige

Hrvati pod KOS-ovim krilom:
Završni račun Haaškog suda

u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 18 sati
u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta
(nova zgrada na Kampusu), llíca 242, Zagreb

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjigu će predstaviti:

prof. dr. sc. Željko Tanjić,
rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

dr. Robin Harris, povjesničar

Davor lvo Stier,
zastupnik u Hrvatskom saboru

Višnja Starešina, autorica knjige

Molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde do 7. prosinca 2017.
na e-poštu: [email protected]

facebook komentari

Nastavi čitati

Kultura

Film „Gospa od Utočišta“ na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu

Objavljeno

na

Objavio

Na poziv nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije koje predvodi župan Božo Galić, boraviti će u uzvratnoj posjeti vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu 11. i 12. prosinca 2017. godine.

Na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u dvorani Pavla VI., Josipa Sadlera 5 u Sarajevu, 11. prosinca s početkom u 19 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića.

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravnjeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Film prikazuje kako je jedan kip Gospe u ratu vjernicima najavljivao slobodu i povratak.

Drugog dana posjeta planiran je susret župana Bože Galića i kardinala Vinka Puljića. U sastavu izaslanstva biti će i producent filma Antun Ivanković.

Gospa od utočišta (insert iz filma) from Artizana on Vimeo.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari