Connect with us

Vijesti

Komšić razočaran – Lavrov se sastaje s legitimnim predstavnicima Hrvata u BiH

Published

on

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom danas odgođenog posjeta ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini koji je kako je izjavio je da mu nije poznato s kojim porukama dolazi, ali da od Lavrova očekuje da poštuje “sve ono što je izbor Bosne i Hercegovine”.

– Naš izbor je bio da idemo ka NATO-u i očekujemo da to Rusija poštuje bez obzira na to kakav oni stav imaju o NATO-u. Očekujemo od Rusija da poštuje realnu sliku stanja u BiH, tj. da je BiH onako kako je strukturirana po Deytonskom ustavu, da je to činjenica koja se mora poštovati jer jedino tako država može funkcionirati – rekao je Komšić za RTV Tuzlanskog kantona, prenosi Fena.

No, ističe da “ono što se vidi po protokolu posjete budi neku vrstu sumnje i zebnje”, s obzirom na planirani sastanak ministra vanjskih poslova Rusije posebno sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

– Lavrov će doći u Predsjedništvo BiH pa će onda imati poseban sastanak sa Miloradom Dodikom, pa poseban sastanak sa Draganom Čovićem i Borjanom Krišto. To je nešto što nismo imali prilike gledati prije kada je riječ o vanjskoj politici Rusije – konstatirao je Komšić, prenosi Dnevnik.ba.

Sergej Lavrov: Rusofobne zemlje EU prepreka jačanju rusko – hrvatskih odnosa

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari