Connect with us

Balkan

Komšić u Podgorici napao francuskog veleposlanika zbog Macronove podrške Daytonskom sporazumu

Objavljeno

-

Uzurpator hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, na koju je izabran, protivno Daytonskom sporazumu i Ustavu BiH glasovima Bošnjaka, Željko Komšić suočen s činjenicom da vodeće zapadne zemlje podržavaju temeljno načelo Daytonskom mirovnog sporazuma o BiH kao državi tri konstitutivna i ravnopravna naroda, čija ravnopravnost mora biti osigurana izmjenama Izbornog zakona koje će omogućiti da i Hrvati mogu izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i da njegovom parazitiranju dolazi kraj postaje, čini se sve nervozniji, piše Hrvatski Medijski Servis.

Tako je na Balkanskom integracijskom forumu u Podgorici, Komšić napao veleposlanika Francuske u Crnoj Gori, zbog izjave francuskog predsjednika Emanuela Macrona tijekom posjete Zagrebu kako se Izborni zakon mora izmjeniti kako bi se poštovali svi konstitutivni narodi, što je sukladno Daytonskom mirovnom sporazumu i presudi Ustavnog suda BiH.

– Predsjednik Emmanuel Macron, naravno za odličan posao i dobar novac, dao je podršku premijeru Andreju Plenkoviću za njegove stavove i dao mu za pravo da se miješa u unutarnje poslove BiH oko izmjena Izbornog zakona. Rekao je naravno ide to uz ove avione! Pa da kažem našim kolegama iz Sjeverne Makedonije, nemojte me pogrešno shvatiti, ali razmislite o kupovini francuskih aviona. Možda vas to pokrene naprijed. To je realnost – kazao je Komšić, za kojeg je “mješanje u unutarnje stvari” zalaganje zapadnih političara za poštivanje Daytonskog sporazuma.

Na Komšićeve riječi reagirao je veleposlanik Francuske u Crnoj Gori Christian Thimonier koji je, između ostalog, kazao kako Francuska očekuju da BiH bude članica Europske unije i dio zajedničkog “sigurnosnog balona” (NATO, op. a.) te da se ne radi samo o prodaji aviona.

Posve nediplomatski Komšić je nastavio s napadima na francuskog veleposlanika.

– Ambasadore, ja se dobro sjećam tog vremena i činjenica jeste da je Francuska bila ključna zemlja pri pokretanju intervencije. SAD nisu htjele da krenu bez Francuske u intervenciju i zaustavljanje rata u BiH. Ali, to je bilo, ambasadore. Nekad bilo. Danas je nešto drugo. Imate kolege svoje, francuske ambasadore…, ja Vas molim, zamolite ih, da ne govore u prisustvu Bosanaca i Hercegovaca kako su svi u Bosni i Hercegovini počinili genocid. Nije vrijeme da iznosim detalje, ali Vam mogu reći privatno, kazao je Komšić ne objasnivši o čemu je riječ, te dodao:

-Dakle, ono je bilo jedno vrijeme. A sjećamo se mi vremena i par godina prije toga i dolaska predsjednika Francuske, gospodina Françoisa Mitterranda u Sarajevo i što je značio taj dolazak.

Naš dug, sva zahvalnost, što god treba je za predsjednika Jacquesa Chiraca. Ali se sjećamo i Miteranda. Jedno vrijeme, drugo vrijeme, možda je danas neko treće vrijeme? Ali stvari stoje tako, kazao je Komšić, koji je riješio BiH zavaditi s cijelim svijetom samo kako bi se sačuvao neustavni Izborni zakon koji mu omogućuje da i dalje bude alatka za majorizaciju Hrvata./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas