Connect with us

BiH

Komšić za savjetnika imenovao političara iz Srbije Čedomira Jovanovića

Objavljeno

-

Srbijanski političar Čedomir Jovanović imenovan je za savjetnika člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, potvrđeno je u srijedu iz Komšićeva ureda u Sarajevu.

Ova informacija medijima je dostavljena kao dio priopćenja u kojemu je navedeno da se Komšić tijekom dana sastao s Jovanovićem koji obnaša dužnost predsjednika Liberalno-demokratske stranke Srbije (LDS). Dvojica politčara pri tom su razgovarali o stanju u regiji s naglaskom na odnose između BiH i Srbije.

Kako je istaknuto u priopćenju, Jovanović će na njegov izričiti zahtjev dužnost Komšićeva savjetnika obavljati pro bono, bez bilo kakve plaće.

Jovanović je tijekom kamapnje za izbore u BiH provedene 2018. dolazio u tu zemlju kako bi sudjelovalo na predizbornim skupovima Komšićeve Demokratske fronte (DF).

Prije Komšića odluku o tome da za savjetnika postavi osobu koja živi i radi u drugoj državi donio je aktualni predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

On je na savjetničku poziciju imenovao redatelja Emira Kusturicu koji, iako rođen u BiH, već dulje od tri desetljeća živi u Srbiji i ima prebivalište u Beogradu.

Baš kao i Jovanović, Kusturica savjetnički posao, prema službenim informacijama iz Dodikova ureda, obavlja bez naknade.

(Hina)

Muhamed Filipović: Komšićeva uloga u političkom životu BiH bez smisla je i opravdanja

 

Komšićev savjetnik poziva na terorizam u Hrvatskoj!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas