Pratite nas

Komentar

‘Komunistička zmija još je tu, prijeti, sikće i jača’

Objavljeno

na

Nakon što je Ivo Josipović izabran za predsjednika države, Ivan Zvonimir Čičak je izjavio kako je dobio otkaz u Jutarnjem listu zato što je napisao da je otac tada aktualnog predsjednika, Ante Josipović, 1972. progonio pripadnike Hrvatskog proljeća: “Bila je to moja kolumna od 6. veljače 2010. u kojoj sam, govoreći o olovnim vremenima 1972., napisao: U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista isključeno je oko 1150 članova.

Glavni je naredbodavac bio Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović, otac novog predsjednika Ive Josipovića”. Ne jednom i Ivo je Josipović, i u Hrvatskoj i u inozemstvu (BiH, Izrael), izrekao optužbe kakve su nekad značile “izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica”. I sada je, mašući frazom da se zna “tko je bio na strani svjetla, tko na strani mraka”, zbog obilježavanja obljetnice Bleiburga napao i pokroviteljstvo Sabora, i premijera Plenkovića, i Crkvu, i nadbiskupa Puljića… zbog “rehabilitacije ustaštva, jačanja nacionalizma i političke desnice”.

Usporedite te riječi s paljbom na političke protivnike iz vremena o kojem govori Čičak da vidite kako je “komunistička zmija još tu, prijeti, sikće i jača”.

Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari