Connect with us

Komentar

Komunističke željezne zavjese

Published

on

Mrtvi prazni grad Pripjat nakon čenobilske nukleane eksplozije, simbol pada sovjetskog komunističkog političkog kulta i sovjetske željezne zavjese

Nedavna izjava KGK o postojanju  željezne jugoslavenske komunističke “željezne zavjese”, izazvala je buru neopravdanih nazadnih optužbi filo-komunističkih i jugofilnih dušebrižnika te protivnika nezavisne i suverene hrvatske države. Pod izrazom “željezna zavjesa” ne podrazumijeva se samo sloboda izlaska iz komunističke države, več opće ljudske slobode, koje su slično bile zabranjene i strogo kažnjavane u svim političkim zločinačkim komunističkim i totalitarnim sustavima, što još nije sasvim jasno znatnom dijelu hrvatske populacije  lijevo orijentiranih ne osviještenih osoba. Toj politički uhljebljenoj skupini nije pogotovo jasno postojanje i današnje hrvatske neo-komunističke sofisticirane meke željezne zavjese.

Zašto je pao Berlinski zid i komunistički sustav u SSSR-u 1989 godine, a nije pala vladavina komunista u Jugoslaviji i kasnije u RH nakon smrti predsjednika Tuđmana?  Postoji značajan povijesni događaj koji hrvatski komunisti, marksisti i tzv. antifašisti i njihovi povjesničari i politolozi prešućuju i ne povezuju, a svi su dižu na zadnje noge kada se spomene jugokomunistička željezna zavjesa.

Tajna pada sovjetske “željezne zavjese” koja se skriva, vezana je za  tragičan događaj koji se je dogodio u SSSR-u, i koji je devastirao veliko područje SSSR-a, i na veliku sreću nije uništio i  dio istočne Europe.  Njie imao večeg  političkog, mentalnog i psihološkog utjecaj u Jugoslaviji osim ubrzanih priprema planova za neo-komunistički oblik djelovanja, (koje su predsjednik Mesić kasnije Josipović koristili), ali je na Sovjete imao ogromnih,  što je ubrzalo pad Berlinskog zida i sovjetskog komunizma, za najmanje desetak ili više godina, a time ubrzao i  raspad komunističkih država, padove željeznih zavjesa i slabljenja komunizma u svijetu.

Kako je sovjetska država od svog početka izraziti primjer prvog zločinačkog državnog političkog kulta, koji se je raširio po cijelom svijetu, i vladao u SSSR-u  punih 70 godina putem terora i manipulacije uma, stvorio je pokorno stanovništvo koje izvršava sve naredbe komunističkih vođa. Mentalno izmanipulirani ljudi su vjerovali lažima o  naprednom komunistički vogenom gospodarskom uspjehu, o porazu i neuspjehu kapitalizma, boljem životu koji samo što nije došao, i to sve unatoč tome što nisu stvorili niti  jedan  koristan komunistički proizvod za vanjsko tržište i ljudsku civilizaciju uopće, u usporedbi s milijardama kapitalističkih proizvoda koji su kičma današnje civilizacije,

Borba demokratskih država protiv agresivnog i zločinačkog komunizma kroz dugogodišnji Hladni rat, vođena je političkim i ekonomskim  metodama za borbu protiv agresivnih političkih kultova na svim područjima u svijetu, ali najviše pažnje i sredstava potrošeno je na opasni i nuklearno jaki SSSR, koji je bilo teško mjenjati, jer je imao unutarnju podršku patološki mentalno izmanipuliranog komunističkog vodstva i naroda.

I onda se je dogodila tragična nuklearna eksplozija 1986 godine u sovjetskoj nuklearnoj elektrani u Černobilu u Ukrajini, koja je ubrzala promjenu svijeta i komunizama, stvorivši pozitivan šok osviješćenja komunista i stanovništva od političkih kultnih manipulacija. Katastrofalne posljedice na okolinu putem opasne radijacije, koja se je počela vjetrom širiti prema Istočnoj Europi, komunističke sovjetske vlasti nisu mogle dugo skrivati od svijeta, ali ni od svojih građana. Širenje radijacije i dopunske eksplozije ostalih reaktora, jedva su spasili  htabri sovjetski dobrovoljci, koji su se žrtvovali za spas milijuna drugih, dok černobilska okolica s gradovima neće biti sigurna za ljude idućih 20 tisuća   godina.

Mnogobrojne nuklearne elektrane u SSSR su bile “dragul i ponosj” sovjetskog tehnološkog lažnog uspjeha komunizma i komunističkih proizvoda, iako su bile zastarijele, nekvalitetne, ne-ekonomske i nesigurne. Direktno ili indirektno zapošljavale su masovni broj građana diljem SSSR-a, koji su uslijed tragedije i šoka, saznali za političke laži o sovjetskom komunističkom gospodarskom uspjehu i lažnoj politici vladajuće korumpirane komunističke kaste i komunizma uopće.

Nakon toga trebalo je tri godine kaosa i velike unutarnje političke borbe, te na poziv američkog predsjednika Regana, Gorbačov dozvoljava rušenje Berlinskog  komunističkog zida, nakon čega slijedi pad i poraz sovjetskog komunizma i završetak Hladnog rata. Posljedice sovetskog komunizma, koji mada je i ranije propao zbog navedenog događaja, tragične su za sve one koji su ga svojevoljno ili morali pod pritiskom prihvatiti, i pogotova za Rusiju kojoj će trebati cijelo stoljeće do oporavka.

Međutim, jugoslavenska komunistička “željezna zavjesa” je nešto drugačija nego sovjetska, iako im je gospodarstvo bilo slično nazadno. Prvih desetak-dvadesetak godina jugoslavenska “željezna zavjesa” je bila jedna od najbrutalnijih u komunističkom svijetu, koja je polako postajala manje tvrda uslijed vanjskog pritiska, te postepene pobjede demokratskog svijeta u Hladnom ratu  protiv agresivnog i zločinačkog komunizma, ali je uvijek ostala zločinačka komunistička.

Međutim, Predsjednicu ne zabrinjava skoro pet godina meke neo-komunističke  hrvatske željezne povijesna zavjese i vladavina neo-komunista pod njenim predsjedanjem, koja još jedina u Europi postoji kod nas. Ona ju podupire ne osuđujući hrvatsku zločinačku crvenu zvijezdu ili komunistički zločinački antifašizam,  tako za spominjanje jugoslavenske komunističke zavjese nepostoji opravdanje, osim ako ne služi za nove predizborne manipulacija.

Jer danas Hrvatskoj nije potrebna za osviješćenje od komunizma i neo-komunizma te kretanja naprijed, neka černobilska nuklearna eksplozija ili isprazno lementiranje o željeznoj jugo-komunističkoj zavjesi i jogurtu, već jasna i decidirana predsjednička optužba i zabrana zločinačkog jugo-komunizma i zločinačkog komunističkog antifašizma i svih političkih totalitarnih sustava, masovnog zločinca Josipa Broza i njegove zločinačke crvene zvijezde.

Ako stvarno KGK želi dobro Hrvatskoj i biti predizborna i trajna hrvatska “željezna ledi” ona to treba čvrsto i trajno provesti gore navedenim i dokazati izbacivanjem slika tvoraca neo-komunističke Hrvatske i moralnih zločinaca Mesića i Josipovića iz svojih predsjedničkih prostorija, za čega joj nije potrebna ničija dozvola, osim njene moralne mentalne snage, hrabrosti i savjesti.

Zlatko Uvanović

 

Kolinda Grabar Kitarović-hrvatska ‘željezna ledi’!

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari