Connect with us

Komentar

Konačno HDZ ima konja za trku. Mi ili oni. Milanović ili Hasanbegović.

Objavljeno

on

Mi ili oni. Milanović ili Hasanbegović. Zamislite tv debatu između ove dvojice. Hasanbegović bi Milanovića razmontirao u sastavne dijelove i pokazao koliki je šarlatan. S Hasanbegovićem HDZ-u ne treba ni Mosta ni Pupovca ni vruludavog Bandića, ni drugih predstavnika koji su u dosadašnjoj karijeri toliko šarali da im se od blata lice teško prepoznaje. Ako ne bude Hasanbegovića, onda bi izbor mogao biti između dvije verzije njih.

[ad id=”93788″]

U Hrvatskoj se govori o raznim nacionalnim manjinama ali jedina relavantna je jugoslavenska antifašistička manjina, jer u svakom praktičnom smislu vlada hrvatskom državom. Hrvati imaju izbor između dvije verzije te manjine, koje bi mogli nazvati stidljivom manjinom i ponosnom manjinom.

Na jučerašnjoj proslavi izmišljenog ustanka u Brezovici ih prepoznajemo tako što su ponosni bili prisutni osobno a stidljivi po predstavnicima.

Dvije manjine zagrljene oko centra se međusobno optužuju.

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Piše: Dinko Dedić/Kamenjar.com

Pomislili bi da jedni u programu imaju lustaciju a drugi da su protiv nje, jedni da su za preimenovanje Titova trga u Zagrebu, Rijeci i drugih trgova, ulica, monjumenta i raznih titovih i titoističkih spomenika a drugi da su protiv preimenovanja, jedni da su htjeli suditi izvršiteljima jugoslavenskog programa istrijebljenja nepodobnih a drugi da su ih čuvali, ali bi se prevarili. To nije izbor koji Hrvati imaju nego tek izbor između studljivih i ponosnih.

Milanović je izišao s parolom “mi ili oni” kao da se radi o načelnim razlikama u odnosu na hrvatsku državu, njezinu prošlost, sadašnjojst i budućnost, ali to nije slučaj.

Na brezovičkoj proslavi beznačajnog događaja, među osobno prisutnima i predstavljenima ne nalazi se jedan značajan čovjek u čijoj ruci stoji ključ ovih nesprazuma oko nas i njih, oko onoga što hrvatska većina hoće i onoga što neće.

On se zove Zlatan Hasanbegović. Umjesto Brezovice, mjesta fiktivne antifašističke borbe, on je otišao na mjesto prave antifašističke borbe, tamo gdje se ubijalo nevine ljude i bacalo u jamu, tamo gdje leže dokazi o karakteru jugoslavenske verzije antifažizma.

Hasanbegović je najpopulatniji političar u Hrvatskoj. On se intelektom, sposobnošću i svojim ljudskim kvalitetama nalazi milje ispred ostatka u cijelom političkom spektru, od ljevice do desnice. On u svom životu nema mrlje koja bi se mogla upotrijebiti protiv njega. Da bi njega rušili morali su objavljivati mutne fotografije iz prošlosti i lažno ih prestavljati. Slika govori 1000 riječi a mutna slika 1000 laži.
Od svega što su njemu mogli pripisati, rasisitčki koristeći čak i njegovu muslimansku vjeru kao argument, ništa nisu postigli.

“Mi ili oni” značilo bi ono što Hrvati misle da znači, kad bi se na idućim izborima kao kandidati sukobili Zoran Milanović i Zlatko Hasanbegović. Onda bi saznali koliko je u Hrvatskoj jugoslavena a koliko antijugosalvena, koliko je titoista a koliko demokrata, koliko je komunista a koliko antikomnista.

U Hrvatskoj se spominje čak i besmislica da je pola Hrvatske jugoslavenske orjentacije, ovisno o tome za koju koaliciju glasaju. Te koalicije od početka pa do danas ne prestavljaju fundamentalno različite blokove da bi se po njima moglo dijeliti Hrvate. Masa Hrvata neće glasati za nikoga, jer nemaju za koga glasati. Ako su to razlike među Hrvatima, gdje su jedni mrvicu lijevo a drugi mrvicu desno od centra a u centru se nalazi Josip Broz Tito, odakle onda tolika polarizacija u Hrvatskoj do granica da je država politički, moralno i gospodarski praktično paralizirana? Dajte Hrvatima da glasuju za ono što oni hoće protiv onoga što oni neće, pa ćete vidjeti koliko Hrvata voli Hrvatsku a koliko pati za Jugoslavijom. Rezultati ovakvih izbora ne govore ništa o biračima i sve o ljudima koji su im dati na izbor.

Konačno HDZ ima konja za trku. Mi ili oni. Milanović ili Hasanbegović. Zamislite tv debatu između ove dvojice. Hasanbegović bi Milanovića razmontirao u sastavne dijelove i pokazao koliki je šarlatan. S Hasanbegovićem HDZ-u ne treba ni Mosta ni Pupovca ni vruludavog Bandića, ni drugih predstavnika koji su u dosadašnjoj karijeri toliko šarali da im se od blata lice teško prepoznaje.

Izbor je jasan. HDZ nema bolje šanse potući svoju opoziciju do temelja. SDP bi mrzio vidjeti Hasanbegovića kao protukandidata Zoranu Milanoviću, jer znadu da bi on, ne samo odnio odlučnu pobjedu na izborima nego bi od SDP-a napravio beznačajnu stranku bez ikakve šanse za političkiu oporavak. Hrvati bi ih svojim glasovima strpali tamo gdje pripadaju.

Izbor je dakle jasan. Izbori koje Karamarko nije mogao dobiti zbog svega onoga po čemu se on i Hasanbegović razlikuju, da ne idem u detalje, Hasanbegović bi odnio glasačkim valom koji bi izgledao kao tsunami. Dajte Hrvatima nekoga koga vole da za njega glasuju a ne da biraju između dva najnepopularnija čovjeka u Hrvatskoj, što su pokazale sve ankete otkako je Milanović postao premijer.

Kakav Orešković, kakav Marić, kakav Plenković, kakvi bakrači?

Međutim, nakon ovoga što bi i malom djetetu moglo biti jasno, dolazi ovaj “međutim”. HDZ ima konja za trku ali mi svi predznaci govore da neće trčati. Kako izgleda trenutni bućkuriš, pokazati će ova analiza situacije u HDZ-u: http://novipogledi.hr/…/hdz-ove-nade-za-buducnost-butkovic…/

Kako će manjina vladati ako većina dobije svoju šansu? Bojim se da će vladajuće stanke prije napraviti zajedničku koaliciju nego dozvoliti da Hrvati dobiju pravo birati koga oni hoće. Ako Hasanbegović ne bude HDZ-ov predsjednički kandidat na ovim izborima, Hrvati će imati izbor glasati za dvojicu od kojih ne vole ni jednoga, pa će sve i dalje ići naglavačke, kao trka u kojoj pobjeđuje najsporiji, kao da neka nevidljiva ruka u Hrvatskoj provodi svoj pakleni plan, kao da ga ne provodi.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

Zlatko Hasanbegović pohodio Jazovku

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari