Connect with us

Događaji

Koncertom Hladnog piva završila je druga večer West Herzegowina Festa

Objavljeno

on

Koncertom Hladnog piva završila je druga večer West Herzegowina Festa, koji se održava od 30. 7. do 1. 8. u Širokom Brijegu.

[ad id=”68099″]

Večer su otvorili bendovi Kezz (Kikinda), Jester’s Play (Mostar), Kopito Bend (Vis) te The Splitters (Split), koji se natječu u glazbenom dijelu festivala.

Potom je prikazano sedam filmova u konkurenciji nakon čega je održan koncert Hladnog piva, koji je poručio kako mu je velika čast svirati po drugi put na WHFestu.

Na ovogodišnji festival, koji se održava od 30. 7. do 1. 8. u Širokom Brijegu, prijavilo se 200 autora od čega je odabrano devet bendova, 36 priča te 11 kratki film koji se natječu za nagrade.

Ove godine će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, a najbolji gitarist dobit će gitaru koju poklanja Jack Daniels. Najbolji film bit će nagrađen novčanom nagradom koju je osigurala UniCredit Banka, a autore najboljih priča novčano će nagraditi portal Bljesak.info, dugogodišnji medijski partner festivala.

Novost ove godine je i nagrada za najbolji styling bendova, koju dodjeljuje Levi’s. I ove godine uz festival su Ožujsko pivo i Elektroprivreda HZHB.

I ove godine u žiriju su zvučna imena filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljima odlučivati višestruko nagrađivani hrvatski glumac Krešimir Mikić, Marko Cindrić, glumac i umjetnički direktor festivala nove drame – Nu:Write Theatre Festival, mladi zagrebački redatelj Filip Mojzeš, kojeg su ove godine nagradili u Beogradu za najbolji kratkometražni igrani film, Zdenko Franjić, glazbeni izdavač, Atilla Aksoj, gitarist Zostera, Ivan Galić Ivećko, jedan od osnivača WHFesta, Petra Ljevak, direktorica Naklade Ljevak, književnica Ivana Simić-Bodrožić te književnik i novinar Emir Imamović Pirke.

Treću večer nastupit će grupa Pavel, a festival će, nakon proglašenja pobjednika, zatvoriti bend Vatra.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari