Connect with us

Politika

Konstituirano Gradsko vijeće Osijeka

Objavljeno

-

U Osijeku je u srijedu održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća na kojoj potvrđena vladajuća većina HDZ-a s koalicijskim partnerima, koja broji 18 vijećnika, a vijećnicima se obratio gradonačelnik Ivan Radić izrazivši zadovoljstvo što je sjednica protekla u mirnom tonu.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je sudjelovalo 30 od 31 vijećnika, Vladimir Ham (HNS) izabran je za predsjednika, dok je za prvog potpredsjednika izabran Drago Šerić (ANU), te Željko Požega (Most) za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća. Vladajuću većina ima Hrvatska demokratska zajednica s koalicijskim partnerima (NL Ante Đapića, ANU, HSU, BUZ, HSLS, DHSS, Snaga Slavonije i Baranje, HNS) sa 18 vijećnika.

Vijećnicima se obratio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić izrazivši zadovoljstvo što je sjednica protekla u mirnom tonu.

„Čestitam izabranom predsjedniku i potpredsjednicima, siguran sam da ćemo u naredne četiri godine dobro surađivati. Pozivam vijećnike da zajedno radimo na projektima za dobrobit Osijeka”, rekao je Radić.

Podsjetio je da je i u izbornoj kampanji govorio da je stabilnost nužna za rad gradske Uprave.

“Stabilnost sada u Vijeću postoji i mislim da je to jako dobro za naš rad. Sve će se odvijati u interesu boljeg života svih Osječana, s ciljem da od našeg grada napravimo pravu slavonsku metropolu“, istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham poručio je kako će u mandatu inzistirati na demokratičnosti i tolerantnosti u raspravama.

„Nastojat ću da što unisonije radimo za boljitak naših građana. Nije veliko iznenađenje da smo podržali većinu s obzirom na to da smo s HDZ-om i na nacionalnoj razini u koaliciji i to je nastavak jedne suradnje. Osnovno je da smo se programski u velikom broju projekata podudarali i bili vrlo slični u budućim vizijama grada. Drago mi je da mogu poduprijeti ovu priču sljedeće četiri godine“, poručio je Ham. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari