Connect with us

Nebuloze

Konvencija SDPa: Milanović: Danas sam sretniji nego kad sam postao premijer

Published

on

Uz zvukove U2-a počela je konvencija SDP-a u zagrebačkom Domu sportova. Nakon himne i minute šutnje prisutnih 5 tisuća SDP-ovaca pozdravio je potpredsjednik vlade Branko Grčić. Naveo je sve pozitivne statistike i ulaganja koje su postignute za vrijeme vladavine Kukuriku koalicije. Istaknuo je da Hrvatska ima 12 milijardi eura na raspolaganju iz EU fondova.

[ad id=”68099″]

“Slušali smo naše suparnike kako pričaju da je Hrvatska s EU u minusu, dok nisu izašli podaci da smo 200 milijuna u plusu. Gdje su sad, izgubili su vjerodostojnost”, poručio je Grčić istaknuvši – ne treba nam dolina suza nego Hrvatska koja raste.

“Pokazali smo da smo najbolji kad je najteže, to je čovjek Zoran Milanović, to se zove leadership. To je ono što Hrvatska treba i što će se događati iduće četiri godine. Želim zahvaliti svima vama, rezultat je tu i to je osnova da možemo tražiti novi mandat i novo povjerenje hrvatskih građana. Pokazali smo da smo jednostavno bolji. Pogledajte tko nam se nudi kao alternativa, koji su njihovi rezultati, nikakvi. Gledamo naprijed. Nema povratka na staro, idemo i gledamo naprijed”, rekao je Grčić.

'Nemamo se čega sramiti' Ministrica Milanka Opačić podsjetila je na riječi koje je govorio prvi predsjednik Ivica Račan. (foto pixsell)

‘Nemamo se čega sramiti’
Ministrica Milanka Opačić podsjetila je na riječi koje je govorio Ivica Račan. (foto pixsell)

“Naš prvi predsjednik je jednom rekao – možemo izgubiti vlast, ali obraz ne. Obraz nismo izgubili, al nećemo ni vlast”, rekla je Milanka Opačić uz glasnu podršku svih SDP-ovaca.

“Rješenja i naši rezultati se vide, Hrvatska je izašla iz krize i Hrvatska raste”, poručila je Opačić.

“Pogledajte tko su agenti banaka, oporba i HDZ su išli na savjetovanje u Klagenfurt i Milano, to su domoljubi koji nisu stali uz hrvatskog čoivjeka kad je trebalo, to nisu domoljubi, to je demagogija. Moja poruka Klagenfurtu, Beču i Milanu je – vratite novce koje ste iznijeli iz Hrvatske”, rekao je Boris Lalovac.

“Nadam se da će u HNB-u umjesto Masterchefa koji sljubljuje hranu i piće naći nekoga tko zna kako s hrvatskim kunama. Hrvatska obitelj nam je na prvom mjestu, hrvatski građani su nam na prvom mjestu. Nadam se da ćemo dobiti ove izbore i nastaviti borbu koju nitko u ovih trideset godina nije uspio kao Zoran Milanović. Pokazali smo da smo suverena i neovisna država, branili smo hrvatske građane. Idemo naprijed, Hrvatska raste, nema povratka na staro”, dodao je Lalovac.

“Ovo je najsretniji dan u mom političkom životu, sretniji od dana kad sam postao predsjednik stranke ili postao premijer. Ovo je nešto što do danas nisam doživio. Vi ste SDP, srce dobrih promjena. Vi ste stranka domoljuba i patriota, ima li ovdje domoljuba? Hrvatska, Hrvatska!”, poveo je skandiranje Zoran Milanović.

“Prije četiri godine jedan naš kolega i prijatelj, koji se muči u Slavoniji s organizacijom ove teške situacije, dok se drugi zlurado smiju držeći figu u džepu, mi je rekao ‘Istinom do pobjede, pobjedom do istine‘, dodao je Milanović.

“Mi nismo nacija žice i ograde, mi smo otvorena nacija vjetra i mora. O tome moramo učiti djecu”, kazao je i dodao da želi Hrvatsku u kojoj idućih 100 godina nitko neće trebati staviti pušku na rame”, zaključio je Milanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari