Connect with us

Reagiranja

Zahtjev za žurnim razriješenjem Audiovizualnog vijeća HAVC-a

Published

on

Poštovana gospođo ministrice,

ponovo Vas pozivamo da postupite sukladno čl. 20.  Zakona o audiovizualnim djelatnostima i odmah razriješite Audiovizualno vijeće HAVC-a.

Naime, Veri Robić Škarica 2012. godine istekao je mandat te su do izbora legalnog predsjednika AV Vijeća HAVC-a, nezakonite i utužive, sve odluke o raspodjeli javnog novca u HAVC-u. Vaša zakonska obveza i odgovornost koja proizlazi i iz drugih Zakona koji uređuju obaveze državnih dužnosnika nalaže Vam trenutno djelovati kada (kao u ovom slučaju) imate saznanja o nezakonitim postupanjima, a ako se tako ne postupa to predstavlja teško kršenje zakona, posebice na ministarskoj razini.

Na isto smo Vas pozvali i dana 06. veljače 2017. godine. Međutim niste postupili sukladno zakonskoj obvezi. Stoga u preslici iznova dostavljamo Vama i javnosti na uvid naš prethodni zahtjev.

Od Vas očekujemo promptno postupanje, jer ćemo u protivnom u petak 17. veljače 2017. godine izvršiti svoju građansku dužnost, tj. podnijeti kaznenu prijavu DORH-u i u Hrvatskom saboru zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva.

To ste dužni učiniti i zbog Vaše političke odgovornosti, nakon što ste više od tri mjeseca  oklijevali razriješiti najtežeg recidivistu u činjenju kaznenih djela Hrvoja Hribara.

Zadržimo se, za sada, na našem uvjerenju da ste bili neinformirani i /ili izmanipulirani. Sada nemate više nikakvo, doista nikakvo, opravdanje trenutno ne učiniti ono što je vaša obveza.

Pozivamo Vas da do četvrtaka, 16. veljače 2017. godine razriješite Audiovizualno vijeće HAVC-a.

Pozivamo Vas da odmah utvrdite, kako i zašto se moglo dogoditi da Hrvoje Hribar koji je razriješen  zbog kršenja Zakona, otputuje u Berlin na filmski festival na trošak hrvatskih poreznih obveznika i tamo vodi  novu (antihrvatsku) kampanju optužujući Hrvatsku lažima kako je smijenjen zbog politike, a ne kriminala.

On sebe pokušava, ponovo na štetu hrvatske države, prikazati političkom žrtvom, dodvoravajući se  onim krugovima za koje je i financirao pamflet „15 minuta – masakr u Dvoru“ .

Ovim putem zahtijevamo od Vas ministrice kulture i od UO HAVC-a da javnim priopćenjem izričito navedete kako je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar razriješen zbog negativnog nalaza Državne revizije i utvrđenih protuzakonitosti.

Za Koordinaciju udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Zorica Gregurić

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari