Connect with us

Vijesti

Koordinacija udruga – Ne smijemo i nećemo zaboraviti žrtve u Domovinskom obrambenom ratu

Published

on

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, ali i udruge okupljene oko koordinacije sa područja cijele županije, u svojim dosadašnjim obraćanjima hrvatskoj javnosti tijekom 2018. godine u dva navrata je skrenula pozornost na učinkovitost, odnosno neučinkovitost i tromost sustava vezano za ne rješavanje ratnog zločina na području cijele bivše općine Vukovar, te današnje županije Vukovarsko – srijemske.

Sukladno Statutu Koordinacije imamo obvezu i dužnost voditi brigu i skrb o obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i stradalnika, tako i u ovom slučaju dajemo potporu inicijativi gradonačelnika Vukovara gos. Ivanu Penavi o održavanju mirnog i apolitičnog prosvjeda 13.listopada 2018. godine u gradu Vukovaru vezano na temu šutnje institucija hrvatskog društva u procesuiranju ratnog zločina kao i odgovornih osoba koje su isti počinile na području grada Vukovara i cijele Vukovarsko- srijemske županije.

Ne smijemo i nećemo zaboraviti žrtvu Vukovara ( bivše općine Vukovar ),  Bogdanovaca, Berka,Bapske, Lovasa, Tovarnika, Tompojevaca , Mikluševaca, Čakovaca, Nuštra, Cerića, Škabrnje kao i svi počinjeni zločini u Lici , zadarskom zaleđu, kao i sve žrtve u DOMOVINSKOM OBRAMBENOM RATU, To nije pitanje branitelja ili braniteljskih udruga, to je pitanje svih nas, pitanje ljudskosti i čovječnosti, pitanje Vlade RH, DORH-a, i svih drugih državnih institucija koje hrvatski narod plaća.

Također želimo još jednom napomenuti kao branitelji, ali i ljudi koji se svakodnevno susreću sa problematikom ratnog zločina, da je period od 27 godina  predugačak,a jako je malo ili gotovo ništa učinjeno na području cijele Hrvatske u smislu rješavanja  ratnog zločina.

Predsjednik KUPDRGV

Franjo Šoljić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari