Connect with us

Herceg Bosna

Kordić i Guzin prošli u drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika, sjednica prekinuta

Objavljeno

on

Kordić je dobio potporu 14, a Guzin 12 vijećnika. Dva vijećnika glasovala su za Irmu Baraliju, a dva glasa bila su nevažeća. Nitko nije glasovao za Armana Zalihića.

Traje zasjedanje Gradskog vijeća Mostara na kojem se odlučuje o glasovanju i izboru gradonačelnika Grada Mostara. Sjednici su na početku nazočila 34 vijećnika jer je vijećnica Naše stranke Boška Ćavar odsutna zbog zdravstvenih razloga, javlja Večernji List BiH.

Gradsko vijeće Mostara je nakon pisma visokog predstavnika Valentina Inzka odlučilo proceduru izbora gradonačelnika provesti tajnim putem. Poništili su rezultate prvoga kruga glasovanja za gradonačelnika koji su provedeni u petak, te su odlulili krenuti od početka izbor prvoga čovjeka grada na Neretvi.

Uz tri kandidata, HDZ-ova Marija Kordića, SDA-ova Zlatka Guzina, te Irmu Baraliju iz Naše stranke, kao kandidat za gradonačelnika prijavio se i Arman Zalihić iz SDP-a BiH.

Nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara obilježila su prepucavanja i korištenje poslovničkih mogućnosti za traženje stanki.

Nakon posljednjeg nastavka sjednice Gradskog vijeća vijećnik Zalihić je najavio kako će Bh blok napustiti zasjedanje.

Procesu glasanja prisustvovalo je 29 vijećnika. Pet vijećnika je napustilo dvoranu nakon što je Zalihić tražio odgodu sjednicu na pet dana radi konzultacija u vezi izbora gradonačelnika, a predsjedatelj Ivan Zelenika mu to nije dozvolio.

Sjednica je prekinuta, a nastavit će se u petak 12. veljače u15,30 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari