Connect with us

Pregled

Koreografija Torcide posvećena Gospi: ‘fidelissima advocata Croatiae’ (najvjernija odvjetnica Hrvata)

Published

on

Navijači Hajduka napravili su koreografiju za pamćenje tijekom utakmice 3. pretkola Europske lige na Poljudu.

Osim što su razvili transparent “fidelissima advocata Croatiae” (najvjernija odvjetnica Hrvata), te veliku sliku Gospe, upotpunili su koregrafiju tako da su uglas otpjevali “Rajska djevo, kraljice Hrvata”

FIDELISSIMA ADVOCATA CROATIAE
(Vjerna odvjetnica Hrvatske /
Most Devoted Advocate of Croatia)

Postoje ti trenuci, motivi, uvjerenja koja nas spajaju; koji nas podsjete da smo svi mi ipak svoji; da su podjele lažne; da su daljine relativne; i da ista hrvatska krv teče u našim venama.

Na primjer, Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, Oluja, Svjetska bronca 1998, Drugostupanjska presuda generalima Markaću i Gotovini, i Zlatno srebro 2018.

Blagoslovljeni smo trenucima koji nas spajaju. Ovo je još jedan snažan primjer. Boje koje nosi Kraljica Hrvata su plava i bijela. Na svim kontinentima gdje žive Hrvati pjeva se Rajskoj Djevi s PONOSOM i pjevat ce se VJEČNO.

Jedan narod, jedno srce, jedna Hrvatska!

(Slika sa Poljuda u Splitu koju je koreografirala večeras Torcida uz pjevanje pjesme “Rajska Djevo – Kraljice Hrvata” – uoči utakmice HNK Hajduk Split v. FCSB u UEFA Europa Ligi) – Svaka čast Torcida Split, komentirao je Ivan Grbešić na svom fb profilu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari