Connect with us

Kronika

Korupcija na sve strane?

Objavljeno

-

Kada se percipiraju odgovorni za korupciju u Republici Hrvatskoj, onda su sve oči uprte u HDZ, kao u zadnjoj aferi s Franom Barbarićem. Ispod radara prolaze oni kolokvijalno kazano mali, kao u slučaju općine Jasenice gdje je aktualni načelnik općine gospodin Stipo Vulić, nezavisni, ali vro odan i blizak političkim opcijama i cijevima stranaka Možemo i Mosta. Stipo Vulić naslijedio je HDZ-ovog načelnika općine Jasenice Martina Baričevića na programu borbe protiv navodne korupcije i netransparentne gradnje, a danas vidim da je upravo on vinovnik istih takvih radnji zbog kojih je navodno pao Baričević, ali ovaj puta uz jasne dokaze za razliku od njegovog prethodnika.

Kazimir Mikašek-Kazo

UTVRĐENE SU NEPRAVILNOSTI? Građevinska inspekcija obavila očevid na školskom igralištu u Rovanjskoj, općina Jasenice

Mjesto Rovanjska u Općini Jasenice može se pohvaliti novouređenim sportskim igralištem uz područnu školu Petra Zoranića. I tu bi priči bio sretan kraj da opet na djelo nije došla gradnja „na hrvatski način“. Kako neslužbeno doznajemo, dio tog igrališta, točnije tribine, izgrađene su bez građevinske dozvole, odnosno projekt je izašao izvan predviđenih gabarita, na što su već i mještani Rovanjske upozoravali.

Riječ je o općinskom projektu vrijednom više od 88 tisuća eura bez PDV-a koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta te Zadarska županija.

Kako doznajemo građevinska inspekcija je prema dojavi izašla na teren te provela inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je investitor, Općina Jasenice, izgradila tribine za koje nije ishođena građevinska dozvola.

Poslali smo upit Državnom inspektoratu koji je potvrdio da je građevinska inspekcija bila na očevidu u Rovanjskoj.

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila inspekcijski očevid na lokaciji na koju se odnosi Vaš upit. Inspekcijski postupak je u tijeku te prije okončanja istoga nismo u mogućnosti iznositi više detalja, izvijestili su na naš upit.

Podsjetimo, dio mještana se u procesu izgradnje pobunio zbog proširenja igrališta jer im je, kako su navodili, zapriječen put prema kućama.

Poslali smo upit i Općini Jasenice, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Ovo je za sad jedini projekt koji je realizirala nova vlast na čelu s načelnikom Stipom Vulićem. Jedini i kako se čini, protupravan.

Zadar

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari