Connect with us

Politički rentgen

Kosturi iz ormara gradonačelnika Tomaševića!

Objavljeno

on

….Umjesto kula i gradova, na velikoj sceni u Zagrebu je novi tajni projekt Tomislava Tomaševića pod nazivom „grad na vodi“, čemu smo ovih dana svjedočili na Selskoj i drugim ulicama Zagreba. Čini se da će Tomašević uskoro početi nabavljati venecijanske gondole…

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Dosjetka o „kosturima iz ormara“, prava su politička poslastica za sve one političare koji se nakon osvajanja pozicija sretnu s objektivnim poteškoćama upravljanja, a još više s nemogućnošću ispunjenja predizbornih obećanja koja su dali svojim biračima. Da bi Tomašević uopće postao gradonačelnik hrvatske metropole, prije toga bilo je potrebno od pokojnog gradonačelnika Bandića i njegovih koalicijskih partnera napraviti monstrume, lopove, korupcionaše, nesposobnjakoviće, a s druge strane ponuditi kule i gradove, razvoj, uštede, čiste ruke i transparentno upravljanje gradom.

Klasičan aktivizam koji je iznjedrio Tomaševića i njegovu „možemo“ družinu na tsunamiju netransparentnog financiranja stranih donatora iz zeleno-lijevog genderističkog miljea, (a tragovi novca su uvijek najbolji tragovi), ne može se preko noći „ćiribu ćiriba“ pretvoriti u kompetencije i znanje, jer ta ekipa nije stvorena da zna i da stvara, već je stvorena radi rušilačkog anarhizma. To „možemo“ koje zvuči tako gordo i potentno, vrlo brzo će se pretvoriti u impotentno „ne možemo“, da im više neće pomoći ni najnoviji pripravci iz domene erektilne disfunkcije, ni Tomaševićev pas Boško Buha, kao niti sve dugine boje svijeta!? Za 150 dana građani Zagreba već su počeli shvaćati koga su to izabrali za čelnog čovjeka Zagreba!?

Umjesto kula i gradova, na velikoj sceni u Zagrebu je novi tajni projekt Tomislava Tomaševića pod nazivom „grad na vodi“, čemu smo ovih dana svjedočili na Selskoj i drugim ulicama Zagreba. Čini se da će Tomašević uskoro početi nabavljati venecijanske gondole i eto ti novog problema za gradski proračun i fantastične uštede koje je Tomašević ponudio građanima Zagreba fantastičnim rebalansom gradskog proračuna. Najava jesenskih i zimskih enormnih poskupljenja komunalija koje TT-jac nije demantirao, uz napomenu da o smanjivanju prireza nema ni slova, vrlo brzo će Tomislava Tomaševića pretvoriti u vlastiti „kostur u ormaru“, kojega neće moći sanirati ni jedan njegov nasljednik u budućnosti.

Čini se da je Zagreb dobio najnesposobnijeg  gradonačelnika u povijesti grada, a njegova aktivistička ekipa s Radom Borić, Vilijem Matulom, Benčićkom i Kekinicom, fantastična je glumačka družina stvorena za novu crnu stand up komediju u režiji Darija Juričana, kao da nam nije bilo dovoljno „večernje škole“ komedijaša Miroslava Škore!? Najnovija Tomaševićeva akvizicija u stratosferi gradskih financija, koja se pojavila kao Batman u borbi protiv pingvina iz Gotham citya, je glavom i bradom Boris Lalovac, poznat po epizodi obiteljskog nasilja iz Milanovićeve kvote i čini se da su u skladu s građanskim odgojem, za čega TT-jac druka i  ima para u gradskom proračunu, obiteljski nasilnici koji navodno tuku žene njegovi  glavni favoriti?

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) u četvrtak je ocijenio da je rebalans proračuna Grada Zagreba “smiješan”, jer su uštede samo 0,27 posto, ali i poručio da ne bi bilo ni “R” od tog rebalansa da nema mjera Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 470 milijuna kuna.

“Rebalans proračuna Grada Zagreba je ‘smiješan’, to su smiješne uštede, jer kako nazvati uštedu od 0,27 posto, odnosno uštedu od 0,06 posto, nego smiješnom uštedom”, istaknuo je Herman na konferenciji za novinare. Podsjetio je i kako je u Vladi dogovorena uplata dodatnih 150 milijuna kuna za pomoć Gradu Zagrebu.

Gradski zastupnik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović je prozvao Tomaševića da priča o imaginarnim uštedama i nekakvim “kosturima iz ormara” koje još nitko nije ni čuo ni vidio. Filipović tvrdi da Tomašević, kada govori o financijama grada, “priča i govori kao da je pao s Marsa”.

Davor Filipović istaknuo je da je posljednjim rebalansom pokojnog gradonačelnika Milana Bandića proračun bio smanjen za gotovo 30 puta više nego ovaj rebalans gradonačelnika Tomaševića, koji se tada zgražao kako to nisu nikakve uštede.

Rebalans proračuna grada Zagreba, ne samo da je smiješan nego je smiješno tragičan nakon svih slatkorječivih Tomaševićevih obećanja i brutalnih optužbi uperenih protiv HDZ-a kao Bandićevog koalicijskog partnera. Podsjetimo, TT-jac je u predizbornoj kampanji obećao smanjiti gradski proračun za 3,6 milijardi kuna, a smanjio ga je za jadnih 37,5 milijuna kuna!? Ni to mu ne bi uspjelo bez interventne pomoći Vlade Republike Hrvatske, kao što mu bez pomoći Države neće baš ništa uspjeti!? Promašio je „ceo fudbal“! Gradska skupština usvojila je Tomašićev „vizionarski“ rebalans proračuna s 27 glasova ‘za’ dok je protiv bilo 15 zastupnika.

Umjesto dosadašnjih 14,03 milijarde kuna, gradski proračun iznosi 13,99 milijardi kuna, a ta fantastična ušteda zapravo znači da je Tomašević upravo glasovao za proračun kojega je donio gradonačelnik Bandić sa svojim koalicijskom partnerima iz HDZ-a, a kojega je brutalno napadao tijekom predizborne kampanje. Tomašević je konačno priznao realnost baš tog proračuna kojega naziva centralnim „kosturom iz ormara“! Građanima grada Zagreba dosta je Tomaševićeve populističke vožnje biciklom kroz grad! Građani grada Zagreba žele vidjeti smanjenje enormnog prireza, zamrzavanje cijena komunalija, zbrinjavanje glomaznog i ostalih otpada,  i dostojanstven Trg u centru grada koji se pretvorio u klasičan „buvljak“ kakav je svojevremeno bio Tršćanski „Ponte roso“!

To je ta Tomaševićeva zeleno-ekološka politika koju primjećujemo pokraj svake kante za smeće!? Tomaševićev populistički aktivizam vrlo brzo će dovesti do bolnog otriježnjenja i njegove najveće idolopoklonike, a nije nerealno očekivati prijevremene izbore za gradonačelnika naše metropole, koja se umjesto simbola svekolikog  napretka i nacionalne kulture pretvara u genderističko ruglo u duginim bojama!

Kazimir Mikašek-Kazo

Poništena Tomaševićeva odluka o otpadu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari