Pratite nas

Komentar

Kovač: U ovoj migrantskoj krizi EU mora pokazati zrelost (VIDEO)

Objavljeno

na

Hoće li migrantska kriza srušiti njemačku vadu i kancelarku Angelu Merkel? Naime, njezin politički saveznik, bavarski CSU na čijem čelu je ministar unutarnjih poslova Seehofer, ne želi podržati njemačke otvorene granice za migrante i prijeti izlaskom iz koalicije. Njemačka migrantska politika ima sve manju potporu i u EU. Dakle, kakva je sudbina Angele Merkel i općenito Europske unije?

U studiju 4 HRT-a razgovarali su s Mirom Kovačem, saborskim zastupnikom koji dobro poznaje političke prilike u Njemačkoj…

Kovač je rekao da su koalicijski partneri CDU i CSU postignuli sporazum koji predviđa stvaranje tzv. tranzitnih centara u blizini njemačko-austrijske granice, kamo bi bili smješteni izbjeglice i tražitelji azila koji su već registrirani u nekoj od zemalja Europske unije. Iz tih bi centara bili vraćeni u zemlje u kojima su prvi put registrirani.

Ako neke zemlje odbiju prihvatiti migrante ili tražitelje azila nakon što Nijemci utvrde da to ne mogu tražiti u Njemačkoj, vraćali bi ih u Austriju. No, pitanje je kako će Austrija na to reagirati. Već su se javili političari koji oštro prosvjeduju zbog takva sporazuma koji je očito napravljen bez Austrije, rekao je Kovač.

Istaknuo je da je Njemačkoj vrlo važno, kao i cijeloj Europskoj uniji, da se situacija stabilizira. Ova kriza pokazuje da nitko ne može sam nametati rješenja unutar Europske unije, naglasio je Kovač

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari