Pratite nas

Komentar

KOVAČEVIĆ: Što je sa ostalima, hoće li ih ikad stići ruka pravde!

Objavljeno

na

PERKOVIĆU I MUSTAČU DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA-ŠTO JE SA OSTALIM!?

Josip Perković i Zdravko Mustač danas su u Munchenu proglašeni krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića te su nepravomoćno osuđeni na kaznu doživotnog zatvora.

Sudsko vijeće je odbacilo teze obrane da njemačka tajna služba BND nije ustupila sve dokaze, a sud je naveo da ni hrvatska strana nije ustupila sve tražene dokumente. “Presudu temeljimo na činjenici da je Zdravko Mustač u to vrijeme, dakle 1983. godine, bio šef hrvatskog ogranka SDS-a dok je Josip Perković tada obnašao funkciju čelnika odjela II SDS-a zaduženog za emigraciju i bio šef doušniku Krunoslavu Pratesu”, objasnio je predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster.

Nakon ove nepravomoćne presude Perkoviću i Mustaču postavlja se opravdano pitanje: ŠŠto je sa ostalim – hoće li ih ikad stići ruka pravde?

Prisjetimo se činjenica:

U razdoblju od 1945. do 1990. u Hrvatskoj je priređeno oko 30.000 političkih procesa,u kojima je procesuirano i osuđeno preko 100.000 osoba-uglavnom je riječ o osudi najobičnijim hrvatskim domoljubima koji su se usudili verbalno javno zalagati za najelementarnija nacionalna prava hrvatskog naroda.

Jugoslavenska tajna služba UDBA je diljem svijeta od 1946. do 1990. ubila 69 hrvatskih političkih iseljenika, pokušala ubiti 24 hrvatska iseljenika-koji su preživjeli atentat, 8 hrvatskih emigranata je u tom razdoblju netragom nestalo,3-ica su kidnapirana i dovedena u Jugoslaviju i osuđena na visoke zatvorske kazne,a 4-rica su se uspjela spasiti od otmice.

Dinka Domančinović, trogodišnja djevojčica, najmlađa je žrtva UDBE u inozemstvu-ubili su je 16. srpnja 1960. u Buenos Airesu. U dokumentaciji AVNOJ-a je bilo određeno da nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u obrani interesa NOB-a.

Sukladno tome “antifašisti” su obavljali masovna smaknuće ,likvidacije za koja nikad nitko nije odgovarao. Očito je da ova AVNOJ-ska maksima i dalje stoluje u nas,istina u prilagođenoj inačici i danas glasi: “nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u interesu partije-stranke”.

Nije sporno da nam je hrvatsko prvosuđe „kontaminirano“i iluzorno je očekivati njihovo djelovanje.

Zahvaljujući njemačkom pravosuđe ipak se osvjetljava istina .Pravda je spora odnosno prespora.

Sazrelo je vrijeme da konačno krenemo u ustrojvanje hrvatskog prvosuđa koje će dokinuti AVNOJ-sku maksimu koja danas glasi: nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u interesu partije-stranke”.

Pero Kovačević

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Don Damir Stojić: Hvala vam hrvatski branitelji, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Objavljeno

na

Objavio

Sinoć i preksinoć su bili veličanstveni dani. Jedinstveno smo izašli na ulice naših gradova s trobojnicom i šahovnicom, pjevajući domoljubne pjesme i dočekali naše heroje.

Međutim, primjetio sam jedan nedostatak. Nedostaje 15,840 hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za Hrvatsku.

Kao što je rekao izbornik Zlatko Dalić, bez njih ne bi bilo ove šahovnice. 🇭🇷
Hvala vam, nikad vas nećemo zaboraviti!!!

Pogledajte ovaj video kenotafa crkve Sv. Mati Slobode na Jarunu i pomolite se za naše heroje…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Nije Vrsaljko legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz.

Objavljeno

na

Objavio

Dubravko Šimenc na facebooku je podijelio zanimljiv komentar Zvonimira Raspudića kojega donosimo u cijelosti:

“Pitaju se neki, inherentno moralno superiorni, otkuda toliko poštovanje Vatrenih prema Thompsonu? Zašto su baš njega poželjeli imati u autobusu i čuti ga na pozornici? Zašto su time „pokvarili“ tako veličanstven događaj?

Odgovor je vrlo jednostavan. Thompsonove pjesme, koje promoviraju ljubav a ne mržnju, velikim su dijelom zaslužne za sve ono što su u životu postigli pa tako i ovo srebro kojim su u trans odveli čitavu naciju i od Hrvatske stvorili predmet obožavanja cijelog svijeta. Nije Modrić mogao proći epski put od čuvanja koza na Velebitu, preko izbjeglištva, do najboljeg igrača svjetskog prvenstva slušajući TBF. Ali su mu zato riječi Thompsonove pjesme „Moj dida i ja“ osvjetljavale težak put kojim je stigao do zvijezda.

Nije odlučan pogled i ruka na srcu svih reprezentativaca prilikom intoniranja himne nusprodukt slušanja Massima, inače vrsnog glazbenika. Taj ponosni, neustrašivi karakter gradile su pjesme poput „Uvijek vjerni tebi“.

Nisu dečki mogli akumulirati nadljudsku snagu, koju bi izvlačili u 120. minuti produžetka, slušajući Josipovićevu „Tokatnu etudu u C-duru“ na 3. programu HR-a. Thompsonovi stihovi iz „Nema predaje“ ušpricali su im potreban doping da prevare bol i s vatrom u očima grizu do kraja.
Nije Dalićevu poniznost i posvećenost svetom cilju, koju je prenio na sve igrače, kreiralo slušanje Detoura, koji su mi inače odlični. Thompsonovi „Geni kameni“ zaslužni su za to.

Nije Vrsaljko, nakon junačke borbe protiv Engleza, legao na voljenu zastavu s onakvim dječački snenim izrazom lica zato što je slušao jazz. Thompsonova „Lijepa li si“ usadila mu je u srce vječnu, neizmjernu ljubav prema domovini koja mu daje snagu da se za nju bori do kraja.
Osobno su mi od Thompsona puno miliji “The National”, premda i on ima nekoliko odličnih pjesama. No svakome dajem za pravo da sluša ono što mu se iskreno sviđa.

Stoga bih molio sve koji s gnušanjem komentiraju glazbeni ukus naših heroja da pokažu barem trunku tolerancije koju inače nerado pokazuju prema „nižim bićima“.

Njih nitko od optuženih ne proziva za glazbeni ukus pa bi bio red da uzvrate istom mjerom i ne kvare ove veličanstvene događaje. Za kraj, pozivam ih i da poslušaju najljepšu i najslušaniju Thompsonovu pjesmu, za koju je inače napisao i tekst i glazbu, te da mu nakon toga presude i dalje šire samo ljubav.

Zvonimir Raspudić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori