Pratite nas

Komentar

KOVAČEVIĆ: Što je sa ostalima, hoće li ih ikad stići ruka pravde!

Objavljeno

na

PERKOVIĆU I MUSTAČU DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA-ŠTO JE SA OSTALIM!?

Josip Perković i Zdravko Mustač danas su u Munchenu proglašeni krivima za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića te su nepravomoćno osuđeni na kaznu doživotnog zatvora.

Sudsko vijeće je odbacilo teze obrane da njemačka tajna služba BND nije ustupila sve dokaze, a sud je naveo da ni hrvatska strana nije ustupila sve tražene dokumente. “Presudu temeljimo na činjenici da je Zdravko Mustač u to vrijeme, dakle 1983. godine, bio šef hrvatskog ogranka SDS-a dok je Josip Perković tada obnašao funkciju čelnika odjela II SDS-a zaduženog za emigraciju i bio šef doušniku Krunoslavu Pratesu”, objasnio je predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster.

Nakon ove nepravomoćne presude Perkoviću i Mustaču postavlja se opravdano pitanje: ŠŠto je sa ostalim – hoće li ih ikad stići ruka pravde?

Prisjetimo se činjenica:

U razdoblju od 1945. do 1990. u Hrvatskoj je priređeno oko 30.000 političkih procesa,u kojima je procesuirano i osuđeno preko 100.000 osoba-uglavnom je riječ o osudi najobičnijim hrvatskim domoljubima koji su se usudili verbalno javno zalagati za najelementarnija nacionalna prava hrvatskog naroda.

Jugoslavenska tajna služba UDBA je diljem svijeta od 1946. do 1990. ubila 69 hrvatskih političkih iseljenika, pokušala ubiti 24 hrvatska iseljenika-koji su preživjeli atentat, 8 hrvatskih emigranata je u tom razdoblju netragom nestalo,3-ica su kidnapirana i dovedena u Jugoslaviju i osuđena na visoke zatvorske kazne,a 4-rica su se uspjela spasiti od otmice.

Dinka Domančinović, trogodišnja djevojčica, najmlađa je žrtva UDBE u inozemstvu-ubili su je 16. srpnja 1960. u Buenos Airesu. U dokumentaciji AVNOJ-a je bilo određeno da nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u obrani interesa NOB-a.

Sukladno tome “antifašisti” su obavljali masovna smaknuće ,likvidacije za koja nikad nitko nije odgovarao. Očito je da ova AVNOJ-ska maksima i dalje stoluje u nas,istina u prilagođenoj inačici i danas glasi: “nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u interesu partije-stranke”.

Nije sporno da nam je hrvatsko prvosuđe „kontaminirano“i iluzorno je očekivati njihovo djelovanje.

Zahvaljujući njemačkom pravosuđe ipak se osvjetljava istina .Pravda je spora odnosno prespora.

Sazrelo je vrijeme da konačno krenemo u ustrojvanje hrvatskog prvosuđa koje će dokinuti AVNOJ-sku maksimu koja danas glasi: nema kaznenog djela ako je nešto počinjeno u interesu partije-stranke”.

Pero Kovačević

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Vučić i Šešelj koordinirano rade o glavi hrvatskoj manjini u RS

Objavljeno

na

Objavio

Medijska buka o ispadima srpskog zastupnika Vojislava Šešelja za vrijeme posjeta hrvatske delegacije republici Srbiji potpuno je skrenula pozornost s daleko gorih i opasnijih pojava prijetnji Hrvatskoj i posebice hrvatskoj narodnoj manjini u republici Srbiji od strane službene politike te zemlje.

O opasnosti ove, sadašnje politike Republike Srbije koja i dalje ne odstupa od velikosrpskog ugnjetavanja svih koji nisu Srbi i svih koji joj se protive, govorila je HRT-ova politička komentatorica Karolina Vidović Krišto u svojoj redovnoj rubrici na Prvom programu HRT-a. Protagonisti su još od devedesetih isti – Aleksandar Vučić, sada predsjednik republike i Srpske Napredne Stranke i Srpska Radikalna Stranka Vojislava Šešelja.

Srpska Pravda prenosi njegove riječi – “PRIPREMAM SE ZA PONAVLJANJE RATNIH ZLOČINA, KREĆEM OD ŽIGMANOVA I ČANKA”.

Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine, naglasio je kako je riječ o prijetnjama da će se zločin nad Hrvatima ponoviti, istaknula je Vidović Krišto. Nakon ovih prijetnji vlasti Republike Srbije nisu osudile ovaj ispad, a nedovoljna i mlaka bila je i reakcija Hrvatske.

Samo pet dana nakon ovih prijetnji u Republiku Srbiju je došla hrvatska delegacija u službeni posjet Beogradu, na čelu s predstavnikom najviše vlasti u Hrvatskoj. Vidović Krišto jasno ističe kako je upitno je li delegacija uopće trebala poći u Beograd prije negoli tamošnje vlasti i tamošnji parlament ne osude zastupnika Šešelja, i prije negoli tamošnje vlasti ne zajamče sigurnost svim pripadnicima hrvatske narodne manjine. Izostankom isprike i adekvatne reakcije, vlasti republike Srbije potvrdile su da se slažu s prijetnjama koje je iznio njihov zastupnik.

ALEKSANDRA JERKOV

Upravo to je u tamošnjem parlamentu istaknula zastupnica srpske Demokratske stranke, Aleksandra Jerkov. Naglasila je kako članovi Srpske narodne stranke Aleksandra Vučića, uključujući i predsjednicu Parlamenta, ratne zločine Vojislava Šešelja ne doživljavaju ozbiljno i ne misle da je to nešto strašno. Oni su ga podržavali i u vrijeme dok je činio i izvršavao te iste ratne zločine, rekla Jerkov. Dodala je kako smo iz ratnih događanja 90-ih godina vidjeli kako riječi Vojislava Šešelja nisu prazna prijetnja. Šešelj je, među ostalim, prijetio Žigmanovu nakon što je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina zbog zločina u Hrtkovcima.

Zbog tamo počinjenih ratnih zločina to je mjesto postalo simbolom protjerivanja Hrvata iz Vojvodine, podsjetila je Vidović Krišto, a upravo u Hrtkovcima Srpska Radikalna stranka najavljuje svoj miting 6. svibnja 2018. Inače, prema zakonu republike Srbije netko tko je pravomoćno osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje 6 mjeseci ne može biti zastupnik u tamošnjem parlamentu.

Šešelj osuđen na 10 godina, i Jerkov je pitala kada će parlament postupiti u skladu sa zakonom i oduzeti mu mandat. Možda najvažniji dio njezina izlaganja je onaj u kojem Jerkov jasno upozorava na daleko širu i opasniju dimenziju ovih događaja. Istaknula je kako Šešeljovi ispadi nisu njegovi usamljeni izleti, nego koordinirana akcija Srpske Napredne- i Srpske Radikalne Stranke, dakle, koordinirana akcija političkih opcija Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja.

Na HRT-u raskrinkana laž medija Republike Srbije (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest…

Objavljeno

na

Objavio

Štovatelji šumskog maršala nemaju pravo tumačiti povijest ili govoriti išta u ime hrvatskog naroda.

1945. su prodali hrvatsku državu Beogradu, a narod izručili najkrvavijoj boljševičkoj tiraniji u Europi.

Oni su moralno i intelektualno osakaćeni, njima se nikada ne smije vjerovati, napisao je general Glasnović na twitteru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati